U Sarajevu održano državno finale ovlaštenih Audi i Škoda partnera

14.11.2014. 08:46 / Izvor: eKapija.ba
U Sarajevu održano državno finale ovlaštenih Audi i Škoda partnera

Državno finalno takmičenje ovlaštenih Škoda i Audi partnera u Bosni i Hercegovini "Audi Twin Cup 2014 i Škoda Service Challenge 2014" održano je u prostorijama ovlaštenog Škoda partnera TRIAB u Sarajevu.

U prostorijama ovlaštenog Škodinog partnera TRIAB u Sarajevu, održano je državno finalno takmičenje ovlaštenih Škodinih i Audijevih partnera u Bosni i Hercegovini: Audi Twin Cup 2014 i Škoda Service Challenge 2014.

Nakon druge online kvalifikacione runde, osamnaest servisnih tehničara i jedanaest servisnih savjetnika u stotinu i sedam pitanja iz osam obasti Audi servisa kvalifikovalo se na državno prevenstvo: četiri servisna savjetnika i šest servisnih tehničara. Na državnom prvenstvu za servisne savjetnike bile su tri stanice (poznavanje proizvoda, CSS, Audi tehnike, info i komfor sistemi) sa ukupno četrnaest zadataka, za servisne tehničare druge stanice (mehanika i djiagnostika) sa ukupno pet zadataka, te jedna zajednička stanica koja je obuhvatala poznavanje brenda, modela, marke proizvoda i Audijeve historije.

Pobjednici i predstavnici BiH Audijeve servisne mreže u 2015. godini u kategoriji tehnika su Mirza Salihagić, ASA PVA iz Sarajeva i Marko Damjanović, Jelić Auto iz Mostara, dok su pobjednici kategorije servis Srđan Stanimirović, Brčko Gas iz Brčkog i Adnan Bičević, ASA PVA iz Sarajeva.

Škoda Service Challenge je ove godine također imao dva kvalifikacina kruga. Nakon eliminacija, na državno takmičenje plasiralo se devet učesnika. Njih devet se na državnom prvenstvu takmičilo u tri kategorije: servisni savjetnici, servisni tehničari i saradnici za originalne dijelove i opremu.

Tim koji će predstavljati BiH naredne godine na Internacionalnom Škoda Service Challenge su Mahir Krivošija, saradnik za OD i ODO, ASA PSS, Semir Dizdarević, servisni tehničar, ASA PSS i Suad Kahrimanović, servisni savjetnik, AS Auto Zenica.

"Zahvaljujemo se na gostoprimstvu i na profesionalnosti kolegama iz ovlaštenog Škodinog servisa TRIAB, a našim predstavnicima na internacionalnim takmičenjima za marke Audi i Škoda želimo mnogo uspjeha", rekao je Omer Kozadra, rukovodilac postprodaje ASA AUTO, te dodao, "Bosna i Hercegovina svake godine ima svoje predstavnike na internacionalnim takmičenjima i bilježi zavidne rezultate. Mi ćemo svakako nastaviti kontinuirano obučavati osoblje ovlaštenih servisa kako bi se i u godinama koje dolaze bh. zastava vijorila na jarbolima internacionalnih takmičenja servisera".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti