Ovo su korisnici sredstava Transfer za razvoj turizma za 2014. godinu

03.12.2014. 14:17 / Izvor: eKapija.ba
Ovo su korisnici sredstava Transfer za razvoj turizma za 2014. godinu

Federalno ministarstvo okoliša i turizma donijelo je Odluku o izboru korisnika sredstava po programima za odabir korisnika sredstava "Akcijskog plana strategije turizma Federacije BiH-transfer za razvoj turizma" za 2014. godinu.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma donijelo je Odluku o izboru korisnika sredstava po programima za odabir korisnika sredstava "Akcijskog plana strategije turizma Federacije BiH-transfer za razvoj turizma" za 2014. godinu, saznaje eKapija.ba.

Kako se navodi u odluci, Federalno ministarstvo okoliša i turizma u 2014.godini, u cilju razvoja turizma kao strateške grane privrede, financijski će podržati kroz Odluku o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Akcijskog plana Strategije turizma Federacije BiH - Transfer za razvoj turizma" za 2014. godinu sljedeće korisnike po programima.

U cilju obogaćivanja ponude, sredstva su dodijeljena za pet programa. Samo za prvi, koji se odnosi na unapređenje infrastrukture novih ugostiteljsko-smještajnih objekata, izgradnju novih ugostiteljskih objekata, proširenje smještajnih kapaciteta postojećih ugostiteljskih objekata, povećanje konkurentnog poslovanja, nabavku opreme i dr. u cilju unapređenja turizma odobreno je 50.000,00 KM i to po 25.000 KM za sarajevske hotele Europa i Hollywood.

Slijede programi podrške turističko-kulturnim, gastronomskim i drugim oblicima manifestacija i sajmova koje imaju internacionalni značaj u Federaciji BiH, a koji promoviraju turističku destinaciju, raspoložive resurse, tradiciju i kulturu naroda i običaja u Federaciji BiH,  zatim, program podrške putničkim agencijama koje rade na dovođenju turista u BiH, program podrške razvoju ruralnog turizma s posebnim naglaskom na mlade i žene u ruralnim područjima, kao i program podrške uvođenja sistema upravljanja kvalitetom HACCAP i HALAL certifikata u turizmu i ugostiteljstvu.

U nastavku pogledajte LISTU OSTALIH KORISNIKA po programima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti