Bugojno: Obuka žena za bavljenje plasteničkom proizvodnjom

18.02.2015. 12:43 / Izvor: Fena
Bugojno: Obuka žena za bavljenje plasteničkom proizvodnjom

Društvo prijatelja prirode "Eko-element" prije nekoliko mjeseci, uz podršku Ambasade SAD-a u BiH, za sedam aktivistica nevladinih organizacija sa područja gornjovrbaske regije osiguralo plastenike površine 100 kvadratnih metara.

U prostorijama Regionalnog resursnog ekološkog centra u Bugojnu provedena je obuka za korisnice projekta „Osnaživanje žena kroz plasteničku proizvodnju“.

Društvo prijatelja prirode "Eko-element" je prije nekoliko mjeseci, uz podršku Ambasade SAD-a u BiH, za sedam aktivistica nevladinih organizacija sa područja gornjovrbaske regije osiguralo plastenike površine 100 kvadratnih metara.

Ugovor o isporuci plastenika, koja bi trebalo da bude obavljena na proljeće, potpisan je sa zeničkim preduzećem ITC, koje se obavezalo da će izvršiti montažu plastenika i sistema za navodnjavanje.

Korisnice projekta pripremit će zemljište i, po vlastitoj želji, odabrati povrće ili cvijeće koje žele uzgajati.

"Projekt se zasniva na stalnom monitoringu od stručnjaka „Eko-elementa“ i Općinske službe za poljoprivredu, a to znači da ćemo pratiti kompletan prvi ciklus proizvodnje u plastenicima za sve naše korisnice i razviti, vjerujem, jedan sveobuhvatan program u općinama Bugojno, Donji Vakuf i Gornji Vakuf-Uskoplje", kazao je Boris Jokić, direktor "Eko-elementa".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti