EMC organizirao prezentaciju proizvoda kompanije Blue Coat

24.04.2015. 15:55 / Izvor: eKapija.ba

EMC je u Hotelu Sarajevo organzirao prezentaciju proizvoda američke kompanije Blue Coat vodeće kompanije iz oblasti IT sigurnosne zaštite i kontrole internet prometa.

EMC je u Hotelu Sarajevo organizirao prezentaciju proizvoda američke kompanije Blue Coat vodeće kompanije iz oblasti IT sigurnosne zaštite  i kontrole internet prometa.

U prvom dijelu prezentacija je bila namijenjena za BH Telecom, a u drugom dijelu za zainteresovane i postojeće Blue Coat korisnike. Prezentaciju je upotpunio gost predavač Petr Sršen, sistem inžinjer Blue Coat Systems koji je svim prisutnim prezentovao portfolio Blue Coat rješenja. Ostali predavači među kojima je i direktor firme Saša Mandžukić, Ariaana Delija i Marko Svetec, su detaljnije predstavili linije proizvoda Proxy SG, SSL Visibility, Therat Pulse i Security Analytics.

Proxy SG osigurava sveobuhvatnu zaštitu i kontrolu web prometa. Omogućava web filtriranje, autentikaciju korisnika, duboku inspekciju sadržaja, sigurnosne provjere sa Blue Coat Global Intelligence Network, pregled i validaciju SSL prometa, optimizaciju prometa i keširanje sadržaja.

Blue Coat SSL Visibility Appliance (uređaj za vidljivost prometa u mreži) je jedna integrisana komponenta za bilo kakvo upravljanje strategijom kriptovanja i nudi kompletnu vidljivost kriptovanog sadržaja bez izmjena na arhitekturi mrežne infrastrukture.

Security Analytics Platform se ponaša kao sigurnosna kamera na mreži, pružajući jasnu i djelotvornu inteligenciju o naprednim sigurnosnim prijetnjama za aplikacije, podatke i web sadržaj.

Blue Coat Threat Pulse Cloud - riječ je o Blue Coat Web Security servisu koji obezbjeđuje klasifikaciju I filtriranje sadržaja kako bi se primjenile pristupne politike, zaštitilo od malware-a i kontrolisale web aplikacije. Servis za web sigurnost omogućava proaktivnu web zaštitu organizacijama svih veličina bez potrebe za ažuriranje uređaja, server ili desktop računara.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti