EMC d.o.o. gost partner na šestim UNIS Danima

20.10.2015. 08:57 / Izvor: Akta.ba

Kao što je već i najavljeno EMC d.o.o. bio je gost partner na šestim po redu UNIS Danima. Značajan broj posjetilaca učinio je i ovogodišnje UNIS Dane vrlo uspješnim.

Kao što je već i najavljeno EMC d.o.o. bio je gost partner na šestim po redu UNIS Danima. Značajan broj posjetilaca učinio je i ovogodišnje UNIS Dane vrlo uspješnim.

Posebno ističemo značajno interesovanje za prezentaciju koju je održao EMC d.o.o. pod nazivom "Korporativna sigurnosna rješenja za izgradnju Sigurnosnog operativnog centra". Cilj prezentacije je bio da se IT profesionalci i menadžeri kompanija iz raznih sfera poslovanja upoznaju sa korporativnim sigurnosnim izazovima današnjice, te da im se predstave rješenja sa kojima će strateški upravljati sigurnošću svojih IT sistema i koji će im pomoći da odgovore na konstantne sigurnosne izazove.

Predstavljena su rješenja za sigurno korištenje interneta Blue Coat Proxy SG, rješenja za web aplikacije, baze podataka i cloud servisa IMPERVA, rješenja za e-mail zaštitu Cisco i McAfee, rješenja za testiranje sigurnosti aplikacija HP Fortify, rješenja za zaštitu od upada u sistem HP Tipping Point, Zero Day zaštita proizvođača HP, FireEye i Trend Micro. Na kraju, predstavljeno je i rješenje koje objedinjuje sva ostala rješenja u jedinstvenu platformu za upravljanje sigurnosnim informacijama i događajima HP ArcSight.

S obzirom da je EMC d.o.o. ove godine ujedno bio i izlagač svi posjetioci su bili u prilici da prisustvuju demonstracijama poslovnih rješenja, Microsoft Dynamics NAV i SharePoint.

Svi posjetitelji su se kroz kombiniran sadržaj prezentacija i izlaganja na UNIS danima, upoznali sa novim tehnologijama i ujedno razmjenili sopstvena iskustva sa IT stručnjacima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti