Održana konferencija "Forcepoint Security Day 2018" u organizaciji EMC-a

15.05.2018. 08:19 / Izvor: Akta.ba
Održana konferencija 'Forcepoint Security Day 2018' u organizaciji EMC-a
OTVORI GALERIJU

Forcepoint je vodeći proizvođač rješenja za naprednu zaštitu informacionih mreža, podataka i korisnika, čija su rješenja dostupna u ponudi EMC-a.

Konferencija "Forcepoint Security Day 2018“ je održana u četvrtak, 10.05.2018. godine u hotelu Hills Ilidža u organizaciji EMC d.o.o. Sarajevo.

Forcepoint je vodeći proizvođač rješenja za naprednu zaštitu informacionih mreža, podataka i korisnika, čija su rješenja dostupna u ponudi EMC-a.

Konferencija je poslovno-tehničkog karaktera, namijenjena predstavnicima javnih i privatnih kompanija, predstavnicima institucija javnog sektora i svima koji su u proteklom periodu bili predmet ciljanih cyber napada ili žele smanjiti rizike i štetu od potencijalnih cyber napada. Zadovoljni posjetioci su imali priliku upoznati se metodama osiguranja web i email prometa, osiguranja bitnih i povjerljivih podataka, upravljanjem pristupima praćenjem ponašanja korisnika sistema. 

Od predstavnika proizvođača sigurnosnih rješenja Forcepoint učesnici su saznali više o samoj kompaniji, te njihovom portfoliju rješenja, među kojima su rješenja za: Web Sigurnost, Email Sigurnost, Sigurnosni posrednik pristupa Cloudu (CASB), Vatrozid nove generacije (Next Generation Firewall), Prevenciju curenja podataka (DLP), Analitiku ponašanja korisnika i entiteta (UEBA).

Firma Emerging Markets Consultants d.o.o. je osnovana sa misijom pružanja rješenja i usluga iz oblasti informacionih i komunikacijskih tehnologija na tržištu Bosne i Hercegovine i regiona Balkana. Od osnivanja 2007. sjedište firme je u Sarajevu, a od 2012. otvaranjem ureda u Zagrebu posluje i na tržištu EU. Orjentisana na poslovne korisnike, firma nudi profesionalne usluge savjetovanja, projektovanja, isporuke i implementacije, te održavanja IKT sistema za organizacije svih veličina. U desetogodišnjem radu poslovni korisnici prepoznaju kompaniju kao pouzdanog partnera sa najširom ponudom rješenja u oblasti zaštite od cyber prijetnji, te ponudom aplikacija za upravljanje poslovnim procesima i poslovnom produktivnosti.

Ovo je bila samo još jedna u nizu uspješnih prezentacija u organizaciji EMC d.o.o.. Za više informacija o EMC d.o.o., Forcepointu ili bilo kojem rješenju iz oblasti IT Security-a, posjetite www.emc.ba te pošaljite upit o temama Vašeg interesa. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti