Proizvodi iz RS mogu konkurisati onima iz okruženja

10.05.2015. 10:36 / Izvor: SRNA
Proizvodi iz RS mogu konkurisati onima iz okruženja

Na zajedničkom štandu PKRS svoju ponudu na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu predstavljaju 22 privredna društva i firme iz Srpske.

Direktor Privredne komore Republike Srpske /PKRS/Dragica Ristić kaže da proizvodi koje promovišu firme iz Srpske na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji se održava u Novom Sadu mogu i cijenom i kvalitetom konkurisati onim iz zemalja okruženja, ali i Evrope.

Ristićeva navodi da su na štandu PKRS-a svoju ponudu predstavili "stari sajamski vukovi" iz Republike Srpske.

"Čuvene rakije `Prijedorčanke` iz Prijedora, visokokvalitetni proizvodi `Vitaminke` iz Banjaluke, `Nektarovo` pivo izuzetnog ukusa samo su dio palete proizvoda, koji će posjetiocima, kao i domaćim i inostranim poslovnim ljudima biti predstavljeni na ovgodišnjem sajmu", navela je ona.

Kaže da proizvodi iz Srpske i zbog "šmeka starog kraja" mogu imati dobru prođu u Srbiji, a posebno u Vojvodini.

"Štand PKRS-a uveliko obilaze ljudi porijeklom iz naših krajeva, koji danas žive u Vojvodini i drugim krajevima Srbije. Pokazuju veliko zanimanje za sve što smo ponudili i, ne bez ponosa, ističu svojim prijateljima, koji  su došli sa njima: `vidiš to  je pivo ili rakija iz mog kraja`. To nas uvjerava, da sve što je u ponudi na Sajmu može imati dobru prođu na tržištu Srbije, odnosno Vojvodine", navela je Ristićeva.

Prema njenim riječima, privrednici iz Srpska učestvovaće na dva sajamska  dobro osmišljena biznis-foruma.

"Jedan je regionalni forum u okviru Evropske mreže preduzetništva, na kome će učestvovati privredna društva i pojedinci zaintereovani za razmjenu iskustava i saradnju u oblasti poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije. Drugi skup je bilateralnog tipa koji organizuje PKRS i Privredna komora Vojvodine /PKV/, s ciljem unapređenja robne razmjene, odnosno povezivanja privrednika Srpske i pokrajine", rekla je  Ristićeva.

Na zajedničkom štandu PKRS svoju ponudu na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu predstavljaju 22 privredna društva i firme iz Srpske.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu,  82. po redu, održava se na cjelokupnom raspoloživom otvorenom i zatvorenom prostoru, kao i Master centru Novosadskog sajma.

Svoju ponudu predstavlja 1.500 izlagača iz Srbije, kao i 60 zemalja njenog, okruženja, Evrope i svijeta.

Najveća smotra agrobiznisa u regionu završava u petak, 15. maja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti