APOSO BiH uspješno predstavila mogućnosti eTwinning portala

13.05.2015. 14:15 / Izvor: eKapija.ba
APOSO BiH uspješno predstavila mogućnosti eTwinning portala

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH predstavila je stručnoj javnosti mogućnosti eTwinning portala kojega razvija u sklopu Erasmus+ projekta.

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH predstavila je stručnoj javnosti mogućnosti eTwinning portala kojega razvija u sklopu Erasmus+ projekta. Portal je predstavljen tijekom Konferencije naziva eTwinning u Bosni i Hercegovini, održanoj u Bijeloj sali Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu, 12.5.2015. godine.

"Želimo aktivne korisnike koji će promovirati eTwinning, nesebično dijeliti znanja i vještine, uključivati učenike", izjavila je ovom prigodom Žaneta Džumhur, državni koordinator za eTwinning.

Osim što su imali prigodu upoznati se s načinom korištenja online alata te s dosadašnjim iskustvima zemalja i korisnika iz regije, sudionicima Konferencije predstavljeni su i rezultati rada Agencije u druga dva ogranka Erasmus+ programa, i to rad nacionalnih koordinatora za obrazovanje odraslih i razvoj EPALE – Elektronske platforme za obrazovanje odraslih.

Osim rukovodstva Agencije i voditelja spomenutih projekata, nazočnima se obratio i predstavnik Ministarstva civilnih poslova BiH Adnan Husić.

Portal eTwinning, u prvom redu namijenjen međunarodnoj suradnji i profesionalnom razvoju, ove godine u Europi slavi svoj 10. rođendan. Dostupan je na 27 jezika i okuplja gotovo 250.000 članova uključenih u više od 100.000 projekata diljem Europe.

Uz profesionalni razvoj, međunarodnu suradnju, odlaske na seminare, konferencije i radionice, eTwinning omogućuje razvoj ključnih kompetencija, kako kod nastavnika, tako i kod učenika, s posebnim naglaskom na jezično komunikacijske kompetencije i IT.

Proces registracije, kroz koji vas provodi službena stranica Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH, relativno je lak i brz, a omogućuje pronalazak kolega sa sličnim interesima te uvid u rad drugih korisnika portala.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti