TOPS halal certificiran

10.06.2015. 12:51 / Izvor: eKapija.ba
TOPS halal certificiran

Zahtjevi Halal standarda implemenitrani su u pogoni za preradu kakaovca, pogoni za proizvodnju vafel proizvoda sa čokoladnim preljevom, kakao krema, mariniranog povrća i začina.

Zahtjevi Halal standarda BAS 1049:2010 u proizvodnim pogonima Agrokomerca d.d. koji su u zakupu kompanije Gadžo-comerc d.o.o. Sarajevo uspješno su implementirani saopćeno je iz Agencija za certificiranje halal kvalitete

Zahtjevi Halal standarda implemenitrani su u pogoni za preradu kakaovca, pogoni za proizvodnju vafel proizvoda sa čokoladnim preljevom, kakao krema, mariniranog povrća i začina.

Certifikacijskim auditom koji je izvršen u aprilu utvrđeno je da su ispunjeni zahtjeve propisani Halal standardom BAS 1049:2010, te da se kompaniji Gadžo-comerc doo Sarajevo može uručiti halal certifikat.

"Halal tržište i bh halal industrija je unaprijeđena za novih 27 halal proizvoda koji čine sveukupnu halal paletu proizvoda bogatijom. Kompaniji Gadžo-comerc d.o.o. Sarajevo čestitamo na uspješnoj implementaciji zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010 i želimo joj mnogo poslovnog uspjeha u budućem radu", rekao je direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete Amir Sakić. 

"Uspješno implementiranje Halal standarda u našim proizvodnim pogonima i dobijanje Halal certifikata je u potpunosti u skladu sa našim temeljnim opredjeljenjem da proizvodimo kvalitetnu, zdravstveno sigurnu i Halal hranu. Veoma smo ponosni na činjenicu da od sada naši proizvodi nose oznaku za Halal, čime smo ispunili  zahtjeve i očekivanja velikog broja naših kupaca i potrošača. Uskladu s tim  kompanija GADŽO-COMERC doo Sarajevo je u svim poslovnim jedinicama  koje se bave proizvodnjom hrane primjenila definisane propise za Halal kvalitet i  proizvodi proizvode Halal kvaliteta i u okviru realnih mogućnosti, svakodnevno analizira postojeće stanje i poduzima stalne aktivnosti na poboljšanju sveukupne efikasnosti HALAL kvaliteta proizvoda", rekli su iz kompanije.

Halal certificiranjem obuhvaćeni su sljedeći proizvodi i proizvodne linije: biskvit sa želeom i čokoladnim preljevom  (Tops, Diva, Bravo, Bondi i Hello Kitty), kakao krem namaz "Cremito", čokolada za jelo i kuhanje, marinirano povrće i dodatak jelima sa povrćem.  

Pored domaćeg tržišta, kompanija svoje proizvode plasira na tržište Amerike, Kosova, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. U narednom periodu kompanija će raditi na označavanju proizvoda znakom Halal kvalitete.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti