Podrška Republike Grčke Ministarstvu odbrane BiH na putu ka NATO-u

08.10.2015. 10:07 / Izvor: Akta.ba
Podrška Republike Grčke Ministarstvu odbrane BiH na putu ka NATO-u

Ambasador Republike Grčke NJ.E. Karolos Gadis se zahvalio na prijemu i poželio mnogo uspjeha u misiji aktiviranja MAP-a i ostalim reformskim aktivnostima u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Emir Suljagić i zamjenik ministra za upravljenje resursima Boris Jerinić primili su 07. oktobra 2015. godine u posjetu ambasadora Republike Grčke u Bosni i Hercegovini NJ.E. Karolosa Gadisa i vojnog atašea Republike Grčke u BiH brigadira Vasiliosa Karavelisa.

Zamjenik ministra odbrane Emir Suljagić je poželio dobrodošlicu ambasadoru Republike Grčke i mnogo uspjeha u radu novoimenovanom vojnom atašeu brigadiru Vasiliosu Karavelisu. Zamjenik Suljagić je istakao da „Ministarstvo odbrane ima izuzetno dobar odnos sa partnerskim institucijama u Grčkoj i da se u polju bilateralne saradnje odnosi trebaju unaprijediti.

Zamjenik Suljagić je naglasio da su projekti u polju obrazovanja oficira od velikog značaja za MO BiH. Također je istakao da je podrška Repubilke Grčke od izuzetne važnosti za MO BiH i to ne samo kao država članica EU nego i kao i članica NATO-a. 

Ambasador Republike Grčke NJ.E. Karolos Gadis se zahvalio na prijemu i poželio mnogo uspjeha u misiji aktiviranja MAP-a i ostalim reformskim aktivnostima u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, u čemu će imati podršku Republike Grčke.

Brigadir Karavelis je izrazio zadovoljstvo što je dobio priliku da radi na povezanosti Ministarstva odbrane Republike Grčke sa Ministarstvom odbrane BiH, te izrazio uvjerenje da će to raditi na obostrano zadovoljstvo. Istakao je da je potebno otvoriti više projekata u polju obuke oficira, iako je vojni personal Ministarstva odbrane BiH „izvanredan, stručan i sposoban.“

Zamjenik Jerinić je brigadiru Karavelisu poželio uspješno izvršavanje misije, izrazivši uvjerenje da će da će se odbrambena saradnja između dvije države u narednom periodu poboljšati i unaprijediti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti