Promotivni let Mostar - Stuttgart: Sea Air otvara firmu u BiH

22.10.2015. 07:38 / Izvor: Oslobođenje
Promotivni let Mostar - Stuttgart: Sea Air otvara firmu u BiH

U saradnji sa agencijom Pro-pak Hercegovina i aviokompanijom Sea Air, Zračna luka Mostar je od utorka dobila direktnu liniju sa Njemačkom.

U saradnji sa agencijom Pro-pak Hercegovina i aviokompanijom Sea Air, Zračna luka Mostar je od utorka dobila direktnu liniju sa Njemačkom, a među prvim putnicima u avionu Boeing 737-300, čiji je vlasnik malteška kompanija Maleth Aero, našli su predstavnici medija iz Hercegovine, privrednici, te uposlenici agencije i kompanije.

Velika potražnja

Linija Mostar – Stuttgart uvedena je zbog velike potražnje, pa je linija sa predsjedanjem u Osijeku, koja je bila uvedena prije nešto više od mjesec, na kraju ukinuta. Prve putnike iz Mostara dočekao je menažder Zračne luke Stuttgart Thomas Helten, te direktor Sea Air Hrvatska Nando Kos.

"Veliko mi je zadovoljstvo što ste u Stuttgartu. Nama iz Zračne luke Stuttgart je neobično drago što smo ostvarili let s Mostarom, pa je današnji dan poseban dan za naše gradove. Nadam se da će ova linija opstati i postati sve češća", kazao je Tomas Helten.

Za njemačke prilike pomenuta zračna luka nije velika, ali u poređenju sa lukama u Hrvatskoj, ili pak onom u Mostaru, riječ je o velikoj zračnoj luci.

"Luka ima četiri terminala, a kroz nju godišnje prođe oko deset miliona putnika. Oko 30.000 njih dnevno sleti ili pak odleti iz Zračne luke Stuttgart koja je ujedno šesta najveća u Njemačkoj", izjavio je direktor Sea Aira Nando Kos.

Upravo je u Stuttgartu službeno potvrđeno da kompanija Sea Air otvara podružnicu u Bosni i Hercegovini.

Letovi ponedjeljkom

"Ponosno možemo reći da Sea Air otvara svoju firmu u BiH – Sea Air BiH, koja će u budućnosti na svojim avionima nositi nacionalnu oznaku BiH", rekao je vlasnik agencije Pro-pak Mario Glišić.

Letovi iz Mostara ka Stuttgartu odvijat će se svakog ponedjeljka, a polazak je predviđen iz Zračne luke Mostar u deset sati, dok je povratak planiran u 13. Let traje oko 90 minuta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti