Mostarski MIP otvara betonaru u Vrapčićima

02.03.2016. 08:44 / Izvor: Akta.ba

Jedna od poznatih mostarskih kompanija, lidera u oblasti građevinarstva – visokogradnje MIP u Vrapčićima otvara svoju betonaru. Aktivnosti vezane za otvaranje su u toku, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Jedna od poznatih mostarskih kompanija, lidera u oblasti građevinarstva – visokogradnje MIP u Vrapčićima otvara svoju betonaru. Aktivnosti vezane za otvaranje su u toku, saznaje poslovni portal Akta.ba.

"Zemljište je kupljeno, mašine, pribavljene su sve potrebne dozvole", kazali su iz kompanije MIP, dodajući kako će nova betonara olakšati poslovanje firme jer više neće morati kupovati beton od drugih.

U planu je i pokretanje solarne elektrane na krovu firme od 16 kW.

Ono što je specifično za ovu kompaniju da bez obzira na turbulencije na tržištu uspjeva ostvariti kontinuiran rast i razvoj po svim bitnim parametrima proizvodnje i poslovanja: fizički obim proizvodnje, finansijska realizacija, produktivnost rada, broj zaposlenih, kvalitet proizvoda, usmjerenost prema kupcu, sigurnost, te pouzdanost isporuka.

Znanje, iskustvo, kvaliteta i profesionalan pristup izvršavanju ugovornih obaveza, omogućili su MIP-u da se pozicionira na tržištu kao ugledna firma od povjerenja, te kao odgovoran i pouzdan saradnik.

"Radimo na izgradnji Hotela Ruža u Mostaru, a u konzorciju sa Tempom Vranica izvodimo radove na zgradi Agencije za stručno usavršavaje kadrova u Rodoču", kažu u MIP-u.

Kompanija je angažovana i na izgradnji Bazara – Mala Tepa u Mostaru koji će imati oko 20 novih poslovnih prostora - dućana za zakup. Investotor ovog projekta je MIZ Mostar.

Od objekata na kojim su radili navode Internacionalni Univerzitet u Sarajevu, zgrada BH Telecoma u Mostaru, rekonstrukcija stare Gimnazije, Gradska vijećnica, Uprave za indirektno oporezivane u regionalnom cenru Mostar, te rekonstrukcija pravnog, ekonomskog  i nastavničkog fakulteta.

Također, radili su i dio bravarskih radova na objektu sportske dvorane u Jablanici.

Kompanija zapošljava 60 radnika. Sva radna snaga je kvalifikovana za nesmetano obavljanje djelatnosti i svoje znanje svakodnevno nadopunjuje kroz razne kako interne tako i eksterne obuke.

Važno je naglasiti da se MIP d.o.o. Mostar u svom pravcu razvoja odlučio i na segment proizvodnje. U strukturi preduzeća nalaze se proizvodni pogoni: pogon crne i inox bravarije, pogon PVC, ALU bravarije i staklarije, pogon za armaturu i proizvodnja betona.

"U svom vlasništvu posjedujemo tehničku opremu i mehanizaciju neophodnu za izvršenje svih vrsta građevinskih radova", kažu u MIP-u.

E. Ko.

 

Neke od objekata koje je radio MIP pogledajte u našoj foto galeriji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti