Euroaquaing prvi na tržištu sa uređajem za demineralizaciju vode

22.04.2016. 09:53 / Izvor: Akta.ba

Euroaquaing d.o.o. iz Tuzle imaju bogato iskustvo u radu sa industrijskim postrojenjima za desalinizaciju ili demineralizaciju vode, koje su sticali radeći za inostrane firme širom svijeta.

Euroaquaing d.o.o. iz Tuzle, kompanija koja se bavi projektovanjem, izradom i inžinjeringom sistema za tretiranje pitke vode bilo da se radi o kompaktnim kućanskim uređajima ili o postrojenjima industrijskih razmjera, predstavila se po drugi put na sajmu GRAPOS-EXPO 2016. u Gračanici.

U razgovoru za Akta.ba direktor kompanije Euroaquaing Muhamed Herić o učešću kompanije na sajmu kaže, kako je ovo dobra prilika da se široj javnost prezentira njihov novi uređaj za demineralizaciju vode koji radi na principu reverzne osmoze.

"Do sada su se ovakvi uređaji uglavnom uvozili iz drugih zemalja a evo sada imamo jedan takav proizvod i na našem tržištu. Uređaj se koriste u raznim procesima proizvodnje od hemijske do metalo-prerađivačke industrije i nadam se da će biti prepoznat na našem tržištu i da ćemo sklopiti nove poslovne ugovore", rekao je Herić.

Euroaquaing d.o.o. iz Tuzle ima bogato iskustvo u radu sa industrijskim postrojenjima za desalinizaciju ili demineralizaciju vode, koje su sticali radeći za inostrane firme širom svijeta. Sada su odlučili da pokrenu proizvodnju takvih uređaja i u našoj zemlji.

Na sajmu je ova kompanija  predstavila i dio svog standardnog program od kućanskih do industrijskih aparata, od filterskih uređaja za dom tu su slavine za filterske sisteme - uređaje za filtraciju željeza, mangana i ostalih štetnih materija iz vode i mnogi drugi proizvodi iz široke lepeze ponude.

U svom daljnjem radu ova kompanija će se predstaviti i na ostalim sajmovima u zemlji i region sa svojim proizvodima, jer za cilj imaju da pruže stručnu pomoć i efikasna rješenja, primjenom savremenih metoda i tehnologija, onima koji imaju problema sa vodom, te da na taj način doprinesu boljoj i zdravijoj zajednici poručio je Herić.

I.M.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti