Mljekari traže isplatu svih podsticaja do 27. maja

13.05.2016. 09:00 / Izvor: SRNA
Mljekari traže isplatu svih podsticaja do 27. maja

Udruženje poljoprivrednih proizvođača - mljekara Republike Srpske uputiće zahtjev Vladi Srpske da svih 16,4 miliona KM podsticaja za poljoprivredu iz prošle godine budu isplaćeni do 27. maja.

Udruženje poljoprivrednih proizvođača - mljekara Republike Srpske uputiće zahtjev Vladi Srpske da svih 16,4 miliona KM podsticaja za poljoprivredu iz prošle godine budu isplaćeni do 27. maja, zaključeno je jućer na vanrednoj sjednici Skupštine ovog udruženja.

Predsjednik Udruženje Vladimir Usorac rekao je da odgovor po ovom zahtjevu očekuju najkasnije do 20. maja.

Osim isplate svih podsticaja, Udruženje zahtijeva i izmjenu Pravilnika o podsticajima u poljoprivredi koji je, kako kaže Usorac, nepovoljan za mljekare.

Usorac smatra da su u nekim stavkama Pravilnika o podsticajima pare lako dijeljene, dok su sredstava za premije za mlijeko ograničena i da će njihova isplata biti dovedena u pitanje u novembru i decembru.

"Mljakari zahtijevaju da se sa obračunom mlijeka za ovu godinu počne odmah kako bi mogli dobiti rješenja, te u iznosu premija tržiti kredite od banaka, jer su svjesni da nakon isplate prošlogodišnjih podsticaja neće odmah krenuti isplata podsticaja za ovu godinu", rekao je Usorac.

Ukoliko mljekari ne dobiju pozitivne odgovore na svoje zahtjeve, kaže Usorac, biće sazvana još jedna vanredna sjednica Skupštine Udruženja na kojoj će biti odlučeno o daljem djelovanju.

Usorac je rekao da je delegatima Skupštine Uduženja jučer ponudio svoj mandat i da je dobio podršku.

On kaže da je spreman da ode sa čela Udruženja kada članovi Skupštine budu smatrali da više ne radi dobro. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti