Džeko i Spahić žele uložiti u Dubrovnik, ali im nadležni ne daju dozvolu

08.08.2016. 08:55 / Izvor: Akta.ba
Džeko i Spahić žele uložiti u Dubrovnik, ali im nadležni ne daju dozvolu

Edin Džeko, poznati nogometaš Rome i reprezentativac BiH, kupio je kuću u Dubrovniku, gdje je često viđan kada bi dolazio na odmor kod prijatelja Emira Spahića.

Na bosanskohercegovačkim medijima nogometni reprezentativci BiH Edin Džeko i Emir Spahić najavljuju kako imaju namjeru dio zarađenih milijuna uložiti u gradnju luksuznih apartmana u Dubrovniku. To potvrđuje i činjenica da je ovaj dvojac kupio i zemlju u jednom od najatraktivnijih naselja, ali na gradnju će morati pričekati jer kako je objavio portal faktor ba, već dulje vrijeme čekaju zeleno svjetlo gradske uprave. Kako tvrde, nadležne službe nemaju razumijevanja za njihove zahtjeve i otežu s izdavanjem građevinske dozvole, prenosi Slobodna Dalmacija.

Edin Džeko, poznati nogometaš Rome i reprezentativac BiH, kupio je kuću u Dubrovniku, gdje je često viđan kada bi dolazio na odmor kod prijatelja Emira Spahića. Džeko je kupio veliku kuću s bazenom i pogledom na more, Grebene i Uvalu Sumratin na početku Ulice Petra Svačića koju je izgradio dubrovački arhitekt Stipe Pašalić.

"Poznati bosanskohercegovački nogometaš za luksuznu je vilu na dubrovačkom Babinu kuku iskeširao 2,6 milijuna eura, ali zbog niza čudnih razloga, građevinu dugo nije mogao uknjižiti. Od 2011. godine pravo zaloga na vili ima Dubrovčanin Ivo Jaković, od kojeg su supružnici Pašalić svojedobno uzeli kratkoročni zajam, ali i splitski agent za nekretnine Ante Akrap", tvrde na portalu.

Kako bi mogao kupovati nekretnine u Hrvatskoj, Džeko je morao dokazati da u susjednoj zemlji ima odobren stalni boravak ili pokazati dokaz da obavlja dopuštenu djelatnost. On se, zajedno s bivšim kolegom iz reprezentacije Senijadom Ibričićem, odlučio za ovo drugo i prije tri godine osnovao trgovačko društvo DŽ.E.I., sa sjedištem u Splitu, u kojemu obavlja funkciju člana društva, a njegov otac Midhat je direktor.

Zbog toga je zajednički biznis i izgradnja apartmana tandema Džeko – Ibričić bio sasvim logičan slijed događaja. Naime, ovaj dvojac gradi luksuzni turistički objekt u Grljevcu kod Splita. Riječ je o šest stambenih jedinica s pogledom na more, a budući da se radi o objektu udaljenom samo dvadesetak metara od plaže, cijena će zasigurno biti visoka.

Portal koji je objavio priču kontaktirao je i Gradsku upravu u Dubrovniku, i to Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, ali im oni nisu mogli potvrditi niti demantirati informaciju da će Džeko i Spahić graditi nekretnine u Dubrovniku.

"Kolegice koje rade na izdavanju građevinskih dozvola na odmoru su i ništa više vam ne bih mogla reći. Samo znam da postoji striktna procedura za dobivanje dozvola i da se ona mora u potpunosti ispoštovati", odgovorili su u Upravnom odjelu.

Što kažu u Gradu Dubrovniku

Za rješavanje takvih predmeta postoji strogo propisana procedura. Ako se ispune svi uvjeti, nema razloga da se ne izađe ususret slavnim nogometašima. Službeno će se o ovome očitovati u ponedjeljak kada će moći odgovoriti je li zahtjev predan i je li poštovana procedura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti