Lidl kupio prodavnicu Konzuma u Sarajevu?

16.08.2016. 10:21 / Izvor: Faktor
Lidl kupio prodavnicu Konzuma u Sarajevu?

Njemačka trgovačka kom­panija Lidl, prema nezvaničnim informacijama, kupi­la je sarajevsku prodavni­cu Konzum u Ložioničkoj 1.

Njemačka trgovačka kom­panija Lidl, prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Faktor, kupi­la je sarajevsku prodavni­cu Konzum u Ložioničkoj 16 (bivši Mercator centar), te će u narednim danima i zvanično ući na tržište BiH.

Već nekoliko godina priča se o ulasku njemačkog giganta u našu zemlju, a najglasnije priče bile su nakon što je Agrokor, u okviru kojeg posluje Konzum BiH, preuzeo Mercator, a tuzlanski Bingo krenuo u kupovinu Interexa.

Jedno vrijeme bila je aktuelna i priča da će Bingo kupovinom Interexa preuzeti vodeću tržišnu poziciju u na­šoj zemlji, te nakon toga cije­lu kompaniju prodati Lidlu.

Međutim, do danas od toga ništa nije realizirano, a pre­ma informacijama koje su se pojavile, Lidl je iznenadio cjelokupnu javnost i kupio prvu prodavnicu u BiH. I to od kompanije od koje niko nije očekivao.

Kontaktirali smo i Konzum BiH kako bi nam potvrdili ove informacije, ali su negirali prodaju te prodavnice. Ipak, u narednim danima vidjet ćemo koliko su naše informacije tačne.              

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti