Sport Vision iz Bijeljine planira preuzeti kompaniju Benefit iz Sarajeva

14.09.2016. 12:24 / Izvor: Akta.ba
dogovor

Konkurencijsko vijeće nedavno je objavilo i prijavu o koncentraciji u cilju pribavljanja mišljenja.

Sport Vision d.o.o. Bijeljina planira preuzeti kompaniju Benefit d.o.o. Sarajevo.

Konkurencijsko vijeće nedavno je objavilo i prijavu o koncentraciji u cilju pribavljanja mišljenja, te pozvalo sve zainteresovane privredne subjekte koji djeluju na navedenom relevantnom tržištu ili druge privredne subjekte koji djeluju na drugim tržištima, na kojima bi predmetna koncentracija mogla imati učinak, te druge institucije ili udruženja koja imaju odgovarajuća saznanja o relevantnom tržištu tržištu veleprodaje i maloprodaje odjeće i obuće na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, da daju svoje primjedbe.

Sarajevska kompanija Benefit d.o.o. posluje od 2005. godine i u vrlo kratkom roku izrasla je jednu od vodećih u oblasti prodaje  sportske obuće, odjeće, opreme za sport u Bosni i Hercegovini. Ono što kompaniju čini prepoznatljivom je vlastit brend Spor Life. Pod okriljem Spor Life posluje šest poslovnih jedinica u Sarajevu, te dvije u Mostaru.

Kompanija Sport Vision d.o.o. je osnovana 1995. godine u Bijeljini i ovlašteni je internacionalni partner za brendove Nike, Adidas, Reebok i dr. Kompanija je korisnik Sports Direct (IBML) licence za područje zemalja na teritoriji bivše Jugoslavije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske.

Sport Vision ima licencni ugovor za distribuciju svjetskih brendova kao sto su Champion (FTW+APP) kao i Sergio Tacchini (FTW) za područje zemalja na teritoriji bivše Jugoslavije (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Hrvatska).

Sveobuhvatna dobit ove kompanije u Bosni i Hercegovini prema podacima iz registra poslovnog portala Akta.ba u  2015. godini iznosila je 6.623.858 KM, dok je broj zaposlenih dostigao cifru od 285.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti