Novalić: Provođenje reformi smanjilo nezaposlenost

19.09.2016. 15:44 / Izvor: SRNA
Novalić: Provođenje reformi smanjilo nezaposlenost

Novalić je naglasio da je znatno povećan domaći bruto društveni proizvod, čemu je indirektno doprinijela Reformska agenda.

Premijer Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić izjavio je da su vidljivi napreci u FBiH od mjera iz Reformske agende i da je sprovođenje reformi u ovom entitetu počelo davati rezultate kada je riječ o zapošljavanju i smanjenju nezaposlenosti.  

Novalić je, nakon sastanka u Sarajevu sa direktorom za zapadni Balkan pri Generalnoj direkciji Evropske komisije za politiku susjedstva Ženeviv Ruiz Kalaverom, šefom Delegacije EU u BiH Larsom Gunarom Vigemarkom i premijerom Republike Srpske Željkom Cvijanović, naglasio da je Vlada FBiH provela trećinu mjera iz akcionog plana.

Novalić je naglasio i da je znatno povećan domaći bruto društveni proizvod, čemu je indirektno doprinijela Reformska agenda.

On je objasnio i da su reforme iz Reformske agende srednjoročnog karaktera.

Novalić je naglasio da će se brojni pomaci vidjeti već naredne godine, s obzirom na to da će uslijediti ubrzanje efekata.

On je naveo i da su poslodavci na reforme reagovali povećanim prijemom zaposlenih, i to zbog optimizma da će pravna legislativa biti bolja.

"Taj njihov optimizam je nagrađen", rekao je Novalić. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti