Trebinje i Beograd zajedno ka svjetskim turističkim tržištima

02.11.2016. 08:42 / Izvor: SRNA
Trebinje i Beograd zajedno ka svjetskim turističkim tržištima

Turistička organizacija Grada Trebinja i Turistička organizacija Beograda potpisale su jučer u Trebinju protokol o poslovno-tehničkoj saradnji.

Predstavnici turističkih organizacija Trebinja i Beograda jučer su potpisali Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji, kako bi se stvorili još bolji uslovi za umrežavanje turističkih subjekata ova dva grada.

Prilikom potpisivanja Protokola istaknuto je da će ove turističke organizacije raditi na zajedničkim marketinškim nastupima i medijskom predstavljanju, propagiranju i promociji turističkih destinacija Trebinja i Beograda, ali i na kvalitetnijem i uspješnijem ukupnom razvoju i unapređenju turističke privrede.

Protokol su potpisali direktor Turističke organizacije Trebinja Dragan Mandić i direktor Turističke organizacije grada Beograda Miodrag Popović.

Obraćajući se novinarima u ime Turističke organizacije Trebinja Žarko Vico je rekao da će na ovaj način Trebinje lakše, zajedno sa Beogradom, izaći na regionalna i svjetska tržišta.

"Vrlo je značajno za nas to što ćemo kroz određena iskustva kolega iz Beograda uspjeti da prikupimo neke značajne informacije koje će nam omogućiti da napredujemo u oblasti, prvenstveno manifestacioniog turizma", kaže Vico.

Podsjećajući na saradnju koja je uspostavljena početkom godine, Vico je napomenuo da su već organizovali studijsku posjetu za predstavnike Turističke organizacije Beograda, kojima su prezentovali turističke potencijale Trebinja.

Direktor Turističke organizacije grada Beograda Miodrag Popović istakao je da je veoma bitno da gradovi promovišu svoje sadržaje, kako bi turisti bili upoznati sa njima, ali da ne mogu natjerati određene turističke agencije da organizuju turističke ture između dva grada.

"I Beograd i Trebinje su gradovi koji imaju bogatu turističku ponudu. Nastojaćemo da u Beogradu promovišu Trebinje kao veoma značajnu turističku destinaciju", rekao je Popović.

Predstavnici Turističke organizacije Beograda najavili su niz interesantnih i atraktivnih sadržaja povodom božićnih praznika u tom gradu.

Potpisnici Protokola su istakli da će u narednom periodu raditi na uspostavljanju kontakata i povezivnja prevoznika iz Beograda i Trebinja.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti