Baupartnerova godina: Nova firma u Austriji, novi poslovi i veći prihodi

07.12.2016. 12:37 / Izvor: Akta.ba

Poslovni potez godine za Baupartner je izgradnja fabrike za proizvodnju betonskih i čeličnih konstrukcija, te otvaranje firme u Austriji.

Za Baupartner iz Lukavca 2016. godina je bila najbolja do sada. Zahvaljujući plodovima rada i truda, profesionalnim i etičnim odnosima prema klijentima u protekle četiri godine, ova kompanija će do kraja godine imati povećanje prihoda od 35 - 40 posto. Na polju prodaje ostvarili su skok narudžbi za 100 posto sa 10 miliona u 2015. na 20 miliona u 2016. godini.

63 UGOVORA U 2016.

Eldin Hadžibegović, direktor prodaje kompanije Baupartner za poslovni portal Akta.ba kaže kako bez obzira na sav negativan ambijent koji je po njemu preuveličan, 2016. godina je bila godina investicija.

"Od 63 potpisana ugovora 90 posto su bile investicije koje su se odnosile na proizvodnju. Bilo je nekoliko skladišnih objekata, a samo dva prodajna objekta", kaže Hadžibegović, pojašjavajući kako nije sve crno u našem društvu. "Naš najveći kupac firma Sportek iz Kotor Varoši, koja se bavi proizvodnjom sportske opreme, koja je u ovoj godini zaposlila preko 500 radnika, gradi objekat od 6.000 m2 u kojem će posao naći novih 800 zaposlenih", ističe Hadžibegović.

Od potpisana 63 ugovora u 2016. godini Hadžibegović izdvaja ugovore sa: Standardom iz Ilijaša, Temaxom iz Orašja, Almom Ras, Gostol Gopanom iz Lukavca, Megaplastom iz Lukavaca, Sportekom iz Kotor Varoši, General Logisticom iz Sarajeva, Senigorom iz Sarajeva, Yavuzom, Cablexom iz Laktaša, Ferhemom iz Lukavaca, Hidraulika flexom iz Laktaša, Euro asfaltom iz Sarajeva...

Baupartner je otvorio i firmu BS-Baupartner u Austriji, sa sjedištem u Gracu koja je uspješno startala i već se radi četvrti stambeni objekat. Pored navedenog Hadžibegović kaže kako su imali dva ugovora isporuke i montaže čelične konstrukcije.

"Cilj nam je pojačati prodaju čeličnih konstrukcija na austrijskom tržišti i eventualno betonskih konstrukcija", dodaje Hadžibegović.

Osim austrijskog tržišta Baupartner je potpisao jedan ugovor za gradnju manjeg industrijskog objekta u Baden Badenu u Njemačkoj, te ukoliko nađu prostora i mogućnosti, pored austrijskog tržišta planiraju  intezivirati i tržište Njemačke.

Kompanija u Bosni i Hercegovini i Austriji zapošljava 115 radnika, a u idućoj  godini planiraju proširenje proizvodnih pogona na fabrici u Lukavcu i konačno izgradnju upravne zgrade.

FIRMA U SRBIJI

Hadžibegović naglašava kako su u ovom mjesecu registrovali firmu u Srbiji pod nazivom S-Baupartner mont d.o.o.  te u idućoj godini planiraju intezivno napasti ovo tržište.

"U ovoj godini smo uradili jedan objekat, a do kraja godine kreće montaža objekta površine 5.000,00 m2 tako da će to biti dobra referenca za nastavak rada na ovom tržištu."

Poslovni potez godine za Baupartner je izgradnja fabrike za proizvodnju betonskih i čeličnih konstrukcija, te otvranje firme u Austriji.

U razvoju Baupartnera Hadžibegović kaže kako su veliku ulogu imale četiri kompanije i to: Hidraulika Flex Laktaši, firma koja im je dala prvi posao, dio radova na izgradnji objekta površine 800 m2 kada su  imali samo tri uposlena. Veliku hvala duguju i firmi Rentex Com Tuzla, koja im je prepustila izgradnju svog proizvodnog objekta po sistemu ključ u ruke, od projektne dokumentacije do završetka svih radova, te firmi Sportek Kotor Varoš sa kojom smo potpisali prvi milionski ugovor na izgradnji objekta površine 4.000,00 m2 i taj im je ugovor bio odskočna daska da od male firmice postanu ozbiljna firma koja može odgovoriti zahtjevu ozbiljnih projekata. Za ovu firmu trenutno rade šesti objekata.

"Veliku ulogu u našem razvoju imala je i firma Rama Glas. Krajem 2014. godine smo počeli sa proizvodnjom betonskih montažnih konstrukcija, gdje smo veći dio proizvodili na otvorenom pošto smo paralelno gradili fabriku za proizvodnju betonskih  konstrukcija. Vlasnik firme Rama Glas nam je ustupio gradnju betonske montažne konstrukcije, objekta površine 8.000,00 m2, a da nikada nije došao da vidi kako mi to radimo gdje to radimo", naglašava Hadžibegović.

E. Kokor

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti