Godina uspješnih priča za portal Akta.ba

06.01.2017. 11:42 / Izvor: Akta.ba
Godina uspješnih priča za portal Akta.ba

Obišli smo mnoge bh. gradove, zavirili u mnoge pogone, ali i male radionice gdje se prave velike priče. 

Za poslovni portal Akta.ba protekla 2016. godina je bila jako uspješna. Ekipa portala je tokom 2016. godine vrijedno radila. Obišli smo mnoge bh. gradove, zavirili u mnoge pogone, ali i male radionice gdje se prave velike priče. 

Uz visoku čitanost o projektima domaće privrede Akta.ba pomiče granice ka poboljšanju društva u kojem djeluje. Prepoznati kao mjesto dobrih poslovnih priča, a naš tim je zbog toga kontinuirano prisutan na ključnim poslovnim događajima u Bosni i Hercegovini.

Upravo zato smo kao najčitaniji poslovni portal, postali nezaobilazni medijski pokrovitelj svih poslovnih događaja, sajmova, konferencija, kongresa i drugih društveno značajnih događaja.

Ponosni smo na saradnje sa: Agencijom GMS koja organizuje Business cafe, Burch univerzitetom, Fondacijom za društveno - ekonomski  razvoj  787, koja je organizovala Business STARTer program za mlade, Predstavništvom njemačke privrede – AHK , Kolektivom, odnosno portalom posao.ba koji je organizovao Drive 2016,  Unlimited 2016, Bosna Agile - Udruženjem za podršku razvoju agilnih metoda upravljanja projektima i razvoja softvera u BiH Sarajevo koji je organizovala Bosnia Agile Day konferenciju, 10. Sarajevo Coca-Cola polumaratonom, Microsoftom koji je organizovao konferenciju u Neumu,  Agencijom Via Media tokom Brending konferencije, Svjetskim savezom dijaspore tokom održavanja 8. kongresa dijaspore BiH, Business Strategic Forumom, Sferom koja je organizovala Međunarodnu naučnu stručnu konferenciju u Mostaru, Reviconom...

Ovo nije sve. Prošle godine bili smo izlagači na Sajmu privrede u Mostaru, u Lukavu na Lukavačkom sajmu "List", Sajmu privrede u Tešnju, Danima trešnje u Mostaru, Sajmu ZEPS u Zenici, Banjalučkom velesajmu, Porodičnom sajmu, Sajmu Energetike - Energa u Tuzli...

Nakon sajmova, konferencije i kongresa dokaz da i sportsko-rekreativni događaj može biti od interesa za portal poput akta.ba jeste "Vučko trail 2016" trka od 50 kilometara dolinama i visovima Bjelašnice i Visočice. Akta.ba je bila ne samo medijski pokrovitelj, nego je i dodijella novčanu nagradu pobjedniku trke.

Sadržajno ljeto kulminiralo je jedinstvenim B2B događajem koji smo 26. augusta organizovali za sve naše poslovne partnere i na koji smo posebno ponosni.

Više od 500 gostiju ljetne augustovske noći obilježilo je sa nama 11. godina uspješnog poslovanja i uživalo u muzici "Zabranjenog pušenja" po čemu ćemo ostati jedinstveni jer smo spojili rock'n'roll i biznis. 

Protekle godine vrijedno smo radili i na inovacijama, olakšali smo vam pretraživanje najnovijih i najčitanijih tendera, dostupnim smo vam učinili i finansijske izvještaje za 2015. godinu za 21.271  poslovnih subjekata iz registra finansijskih izvještaja Finansijsko-informatičke Agencije FBiH, kao i fnansijske izvještaje za 15.626 poslovnih subjekata iz registra finansijskih izvještaja Agencije za posredniče, informatičke i finansijske usluge Republike Srpske (APIF) .

Od oktobra je dostupan i Akta Public Chats na viberu. Na našem Public Chat kanalu, možete čitati zanimljive sadržaje ili informacije koje nisu dostupne putem našeg web site ili naših drugih društvenih mreža. Također, omogućili smo vam da putem našem sajta možete provjeriti i historijat transakcijskih računa. Naime,  radi se o mogućnosti uvida u stanje transakcijskih računa kompanija u BiH, odnosno vaših poslovnih partnera, klijenata, potencijalnih novih saradnika, ali i konkurenata. Uveli smo i novi način upotrebe login podataka na Akta.ba, te za kraj godine lansirali novu iOS aplikaciju.

Nije ovo kraj naše poslovne priče u 2016. godini. Početkom novembra organizovali smo i konferenciju pod nazivom ''Euroatlantske integracije-koristi za poslovni sektor'' koja predstavlja završetak jednogodišnjeg projekta ''Izazovi na euroatlantskom putu BiH'' u sklopu kojeg je naš portal objavljivao priče vezane za izazove u procesu euroatlantskih integracija.

Pohvalit ćemo se i drugim mjestom na novinarskoj kotlićijadi. Svoju misiju nastavljamo i u 2017. godini dobrim biznis pričama, a jednu od njih već smo počeli sa Fahrudinom Ćatovićem bh. paraolimpijcem kojem smo finansirali nabavku mono skije u vrijednosti 3.500 eura.

Pripremila: Elvira Kokor

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti