OBI Market iz prodaje povukao sporni artikal

14.01.2017. 09:44 / Izvor: Akta.ba
OBI Market iz prodaje povukao sporni artikal

Društvo Bau&Garten d.o.o. Sarajevo (OBI Market Sarajevo) uputilo je obavještenje kupcima da je iz prodaje povuklo jedan artikal.

Društvo Bau&Garten d.o.o. Sarajevo (OBI Market Sarajevo) uputilo je obavještenje kupcima da je iz prodaje povuklo artikal: Plastična okrugla ljuljačka, Brand: Happy People, Tip/model: Ident-Nr # 03153, artikl br. 73225, 422-9927, EAN 4008332732251.

"Razlog povlačenja predmetnog artikla jeste neusklađenost sa zahtjevima koji su propisani specifičnim tačkama standarda EN 71-8:2011", navode iz OBI-ja.

Navedeni artikal se nalazio u prodajnom asortimanu maloprodaje OBI Marketa Sarajevo, koji je nuđen i reklamiran u skladu sa deklaracijama dostavljenim od strane proizvođača. Kako je Uprava OBI Marketa Sarajevo došla do saznanja da navedeni sporni artikal nije ispravan i da ne odgovara važećim standardima, isti je automatski povučen iz dalje prodaje.

Ovim putem Uprava OBI Marketa Sarajevo upućuje izvinjenje i poziv kupcima koji su kupili navedeni artikal u maloprodaji OBI Marketa Sarajevo da u roku od 30 dana od datuma objave ove obavijesti u dnevnim novinama izvrše povrat istog, te će im tom prilikom biti izvršen i povrat novca uz predočenje fiskalnog računa za kupovinu spornog artikla.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti