Građani ponudili 395 odgovora na 35 pitanja iz upitnika EK

01.03.2017. 08:59 / Izvor: Akta.ba
Građani ponudili 395 odgovora na 35 pitanja iz upitnika EK

Do 31. janaura prošle godine u informacioni sistem unesen najveći dio doprinosa institucija nadležnih za odgovaranje na upitnik EK, osim odgovora iz Republike Srpske koji nisu dostavljeni.

Vijeće ministara BiH primilo je k znanju Izvještaj Direkcije za evropske integracije o preduzetim i preostalim aktivnostima u vezi s pripremom odgovora na Upitnik Evropske komisije (EK), koji će biti dostavljen Predsjedništvu BiH.

U Izvještaju se navodi da je do 31. janaura prošle godine u informacioni sistem unesen najveći dio doprinosa institucija nadležnih za odgovaranje na upitnik Evropske komisije, osim odgovora iz Republike Srpske koji nisu dostavljeni.

Direkcija trenutno analizira kvalitet dostavljenih odgovora i u konsultacijama s institucijama radi na poboljšanju kvaliteta i ujednjačavanju dostavljenih doprinosa, navodi se u Izvještaju Direkcije i dodaje da će radne grupe, nakon formiranja u skladu s Odlukom o sistemu koordinacije evropskih integracija u BiH, preuzeti zadatak tehničke finalizacije svih materijala u vezi s Upitnikom EK.

Organizacije civilnog društa dostavile su 141 odgovor, a javnost je ponudila 395 odgovora na 35 pitanja iz Upitnika EK koji će biti prevedeni i zajedno s odgovorima instiucija biti dostavljeni Evropskoj komisiji.

Kraj maja ove godine krajnji je rok za dostavu odgovora Evropskoj komisiji na 3.242 pitanja iz Upitnika koji je  Bosni i Hercegovini uručen 9. decembra 2016. godine.      

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti