Veliki svjetski sajam ISH Frankfurt: "ThermoFLUX" jedini bh. izlagač

16.03.2017. 10:25 / Izvor: Avaz.ba
Veliki svjetski sajam ISH Frankfurt: 'ThermoFLUX' jedini bh. izlagač

Sajam je odlična prilika za kontakte i susrete sa postojećim kao i za ostvarivanje dodatnih kontakata sa novim kupcima.

Firma "ThermoFLUX" učestvuje po treći put kao izlagač na najvećem svjetskom sajmu izgradnje, energije, tehnologije rashlađivanja-grijanja i obnovljivih energija ISH Frankfurt am Main 2017.

I ove godine "ThermoFLUX" će biti jedini izlagač iz Bosne i Hercegovine a na sajmu će se predstaviti sa svojom paletom proizvoda po kojima su postali vodeći proizvođači u regiji.

"Sajam je odlična prilika za kontakte i susrete sa postojećim kao i za ostvarivanje dodatnih kontakata sa novim kupcima. Inače, ISH sajam je najveći sajam na svijetu na temu instalacija, klimatizacije, sanitarija i grijanja", navode iz ThermoFLUX-a.

Za kotao Eco Logic dobili su prestižnu nagradu Design Plus powered by ISHna frankfurtskom sajmu prije dvije godine.

"Sajam se održava se svake dvije godine, a posjetitelji sajma dolaze iz cijelog svijeta. O veličini sajma govori podatak da se izložbeni prostor prostire na 260.000 kvadrata. Statistički podaci kažu da je 2015 godine na sajmu učestvovalo 2465 izlagača i da ga je za 5 dana trajanja posjetilo preko 196.000 posjetilaca", rekli su u "ThermoFLUX-u".

Sjedište je u Jajcu, a kompanija je počela s radom 2007. godine sa tri čovjeka u iznajmljenoj hali od 300 kvadrata, a danas imaju 170 radnika u vlastitih 8.000 kvadrata. zatvorenih hala izgrađenih po najsuvremenijim zahtjevima i normama.

Izrasli su u najvećeg proizvođača kotlova i kamina u Bosni i Hercegovini, ali i šire. Implementirani su standard za upravljanje kvalitetom ISO 9001 i standard upravljanja zaštitom životne sredine ISO 14001, te se pripremaju za implementaciju ISO 3834.

Vlasnici su međunarodnih certifikata za proizvode, a veliki broj njih se nalazi na listama državnih poticaja u nekoliko zemalja EU.

Skoro polovinu proizvodnje izvoze u Austriju, Sloveniju, Njemačku, Hrvatsku, Grčku, Srbiju, Kosovo, Portugal,  Dansku, Belgiju, Italiju i Španjolsku s tendencijom daljeg širenja prodajne mreže.

U prošloj godini uspjeli su proizvesti i prodati rekordnih 10.000 komadaraznih kotlova te ostvarili promet od 25 miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti