Knežević Entering u Sarajevu planira otvaranje prodajnog centra

18.04.2017. 13:26 / Izvor: Akta.ba
Knežević Entering u Sarajevu planira otvaranje prodajnog centra

Do 2020. godine cilj je minimalno pet prodajnih centara u BiH i bar jedan u zemljama okruženja.

Knežević Entering iz Laktaša s planovima ide korak dalje. Ove godine planiraju otvoriti prodajni centar u Sarajevu sa kompletnom ponudom.  

Direktor kompanije Marko Knežević u razgovoru za poslovni portal Akta.ba kaže kako je do 2020. godine cilj minimalno pet prodajnih centara u BiH i bar jedan u zemljama okruženja.

"Nažalost, naše područje je nezahvalno za bilo kakvo strateško i dugoročno planiranje. Takođe, više energije ćemo trošiti na neka, većini nelogična tržišta. Već dugo smo u ozbiljnim pregovorima za izvoz domaćih parketa u Kinu, a čitava Azija je u ekspanziji, te i pored svoje hiperprodukcije, ima značajan broj kupaca zainteresovanih za evropske materijale", kaže Knežević.

Iza firme Knežević Entering je danas dosta uspješno završenih projekata, međutim saradnja s firmom iz Italije sa kojom su ušli u posao izrade ljepila i hemijske industrije stavila je firmu na veći rang.

"Sa italijanskom kompanijom J.F.Amonn sarađujemo više od 10 godina. Prošle godine smo pokrenuli kćerku firmu Entering HIP u Prijedoru, koja po Amonn-ovim recepturama i opremi proizvodi prajmere i ljepila za parket, a u narednom periodu planiramo i proizvodnju ekoloških lazurnih premaza za drvo u enterijeru i eksterijeru. Prave povratne informacije sa tržišta očekujemo ove godine, obzirom da građevinska sezona tek počinje, ali smo već zadovoljni osnovnim pokazateljima", kazao je Marko.

Inače, Knežević Entering i Entering HIP zapošljavaju 30 ljudi, sa tendencijom rasta već u ovoj godini.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti