Marko Knežević: Entering planira proizvoditi drvene ležaljke za plaže

09.01.2018. 13:01 / Izvor: Akta.ba
Marko Knežević: Entering planira proizvoditi drvene ležaljke za plaže

Poslovne poteze kompanije Knežević Entering, uspjehe u 2017. godini i planove za 2018. godinu za Akta.ba je predstavio Marko Knežević, direktor kompanije.

Još jedna poslovna godina je završena, što je ujedno i prilika za razgovor sa bh. privrednicima koji stvaraju nove vrijednosti i direktno utiču na ukupno poboljšanje uvjeta života u našoj zemlji.

Poslovne poteze kompanije Knežević Entering, uspjehe u 2017. godini i planove za 2018. godinu za Akta.ba je predstavio Marko Knežević, direktor kompanije.

•      2017. godina je iza vas, da li su ispunjeni svi zacrtani planovi?

Knežević Entering je 2017. godinu završio sa rastom od cca 30% u odnosu na 2016., koji se ogleda u pojačanoj građevinskoj aktivnosti u regiji, širem asortimanu roba i usluga, te početku povrata investicije u proizvodnju ljepila u Prijedoru. U načelu smo zadovoljni, ali uvijek može bolje. Od planova koji nisu ispunjeni, ali od kojih se ne odustaje, istaknuo bih samo dalje širenje maloprodajne mreže.

•      Po čemu ćete je pamtiti?

U našem poslovanju, 2017. godinu je obilježila kolekcija višeslojnih podova Rustico by enteringfloors, koja od samog lansiranja bilježi odlične prodajne rezultate, te će sigurno u narednom periodu postati ključni brend naše kompanije, a trenutno predstavlja drveni pod najvećih dimenzija na domaćem tržištu. Izdvojio bih i dobre rezultate prodaje i montaže PVC i tekstilnih podova, sa kojim smo u protekloj godini postigli veome respektabilne reference.

•      Najbolji poslovni potez/odluka u 2017. godini

Sa finansijskog aspekta, uvođenje Entering ETICS fasadnih sistema u saradnji sa kompanijom Chromos Svjetlost su najbolja odluka koju smo donijeli, ali svakako moramo istaknuti i pozicioniranje na tržištu poliuretanskih ljepila iz proizvodnog pogona Entering HIP, gdje tek očekujemo vrhunske rezultate, ali i širenje palete proizvoda.

•      Koji su Vam planovi u ovoj godini?

U 2018. očekujemo povećanje izvoznih aktivnosti, prije svega za Švajcarsku i Austriju, gdje smo već u poodmaklim pregovorima sa distributerima, te očekujemo skoru realizaciju. U uslužnom sektoru izvođenja već imamo značajne ugovore, a u razradi je i projekat proizvodnje drvenih ležaljki za plaže.

•      Šta biste poželjeli sebi, ali poslovnim partnerima u 2018.?

Čovjek treba biti zdrav i srećan, sa te dvije kategorije lako se ispune sve druge želje i planovi, tako da našim zaposlenima, poslovnim partnerima i Vašim čitaocima želimo baš to – zdravlje i sreću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti