Usvojena Strategija razvitka HNŽ-a

05.05.2017. 11:11 / Izvor: Akta.ba
Usvojena Strategija razvitka HNŽ-a

Strategijom su postavljeni dostižni ciljevi koji mogu biti ostvareni uz maksimalno angažiranje svih.

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je na jučerašnjoj sjednici Strategiju razvitka HNŽ-a do 2020. godine.

Govoreći o Strategiji, premijer HNŽ-a Nevenko Herceg kazao je kako je riječ o dokumentu koji se prvi put donosi u toj županiji, a čije je donošenje planirano Akcijskim planom za realiziranje Reformske agende za BiH, koji za osnovu ima sveobuhvatne reforme ne samo s ciljem uključivanja u europske integracijske procese, nego prije svega iniciranje snažnijeg gospodarskog razvitka županije.  

Premijer je naveo kako su u Strategiji definirana tri strateška cilja, i to podizanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, zatim poljoprivrede i turizma, poboljšanje kvalitete života građana sukladno standardima EU, te održivo gospodarenje okolišem, prostorom, prirodnim i infrastrukturnim resursima.

"Istovremeno, napravljen je konkretan plan aktivnosti, instrumenata i mjera za dostizanje postavljene vizije, kroz sinergiju različitosti stvoriti prepoznatljivu, poduzetnu i privlačnu Županiju. Smatramo da su Strategijom postavljeni dostižni ciljevi koji mogu biti ostvareni uz maksimalno angažiranje svih", istaknuo je Herceg.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti