Luminos - proizvođač LED rasvjete očekuje nove poslove

07.06.2017. 13:48 / Izvor: Akta.ba

Kompanija Luminos nastavlja raditi na poboljšanju tehnologija kada je u pitanju LED rasvjeta.

Kompanija Luminos nastavlja raditi na poboljšanju tehnologija kada je u pitanju LED rasvjeta.

Mirko Lizdek iz službe marketinga i prodaje Luminosa za Akta.ba je kazao kako LED tehnologija brzo napreduje, te i oni unutar kompanije jednako rade na poboljšanju performansi svojih proizvoda.

"U proizvodima koji su vizuelno isti dolaze novi čipovi, drajveri sa boljim performansama koji daju više svjetla po jedinici potrošene energije. Što je i sam smisao LED rasvjete, da se napravi što veća ušteda potrošnje energije", kazao je Lizdek, te dodao kako je kompanija u proteklom periodu imala dosta investicija u svojoj fabrici, koje se prvenstveno odnose na poboljšanje, doradu, ali i otvaranje novih radnih mjesta.

Navodi kako očekuju dva ozbiljna ugovora, te ukoliko se to desi zaposlit će i nove radnike.

U odnosu na proteklih godinu dana, Lizdek kaže da je Luminos značajno napredovao.

"Tržište nas već prepoznaje kao domaćeg tržišnog lidera u oblasti proizvodnje i prodaje LED rasvjete. Ostvarili smo značajnu komunikaciju sa puno potencijalnih klijenata. Luminos rasvjeta je instalirana je u Kaknju, Gornjem Vakufu, Visokom. U toku je realizacija zamijene ulične rasvjete u Rudom, a radili smo i na postavljanju rasvjete kod vodopada Kravice", navodi Lizdek.

Luminos ovih dana učestvuje i na Energi u Sarajevu, gdje se predstavio sa standardnom paletom proizvoda ulične rasvjete, reflektore, panele, rasvjetu za benzinske pumpe i tunele.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti