Posao uklanjanja naplatnih kućica dobile firme iz Mrkonjić Grada

11.12.2017. 09:11 / Izvor: Glas Srpske
Posao uklanjanja naplatnih kućica dobile firme iz Mrkonjić Grada

Na javni poziv za uklanjanje naplatnih kućica, pored firmi iz Mrkonjić Grada, dostavljene su još dvije prijave.

Posao uklanjanja naplatnih kućica u Glamočanima kod Laktaša dodijeljen je preduzećima „MG Mind“ i „Mig elektro“ iz Mrkonjić Grada, koja su dostavila najbolju ponudu od 1,32 miliona KM sa PDV-om.

Na javni poziv za uklanjanje naplatnih kućica, pored firmi iz Mrkonjić Grada, dostavljene su još dvije prijave. Ponuda grupe preduzeća koju čine „Kozaraputevi“ i „Dos elektro“ iz Banjaluke i „Prijedorputevi“ iz Prijedora iznosila je 1,45 miliona maraka. Komisija za javnu nabavku prijavu „Gradipa“ iz Prnjavora nije prihvatila, jer ovo preduzeće nije dostavilo svu traženu dokumentaciju predviđenu javnim pozivom

Za uklanjanje naplatnih kućica, koje se nalaze na magistralnom putu Banjaluka - Laktaši „Putevi RS“ planirali su 1,56 miliona maraka, dok je na početku godine za te namjene bilo predviđeno 750.000 KM.

Naplatne kućice su postavljene 2013. godine u vrijeme dok je na čelu „Puteva RS“ bio Nedeljko Knežević. Problem je nastao jer su postavljene na magistralnom putu M-16, Banjaluka - Klašnice, a ne na autoputu, zbog čega nikada nisu puštene u funkciju i nisu donijele ni marku prihoda, iako su koštale više od dva miliona maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti