Saznajemo: FlyBosnia podnijela zahtjev za potvrdu vazdušnog operatora

11.12.2017. 11:00 / Izvor: Akta.ba
Saznajemo: FlyBosnia podnijela zahtjev za potvrdu vazdušnog operatora

Nakon što smo prošle sedmice objavili informaciju o novoosnovanoj bh. aviokompaniji FlyBosnia, pokušali smo saznati više informacija o planovima ove kompanije.

Nakon što smo prošle sedmice objavili informaciju o novoosnovanoj bh. aviokompaniji FlyBosnia u vlasništvu Al Shiddi Group, pokušali smo saznati više informacija o planovima ove kompanije.

U Direkciji za civilno vazduhoplovstvo BiH, glasnogovornik Aleksandar Lalović je za portal Akta.ba potvrdio da je kompanija FlyBosnia podnijela Zahtjev za dobijanje certifikata za prevoz putnika.

"Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH (BHDCA) 13.11.2017. godine zaprimila Zahtjev za potvrdu vazdušnog operatora od kompanije FlyBosnia. Na osnovu Zakona o vazduhoplovstvu BiH i podzakonskih akata koji regulišu ovu oblast BHDCA će izvršiti analizu dostavljene dokumentacije i procjenu kompanije za ispunjavanje uslova za dobijanje Potvrde vazdušnog operatora (AOC)", potvrdio je Lalović.

Inače, poslovni portal akta.ba saznaje da je za direktora imenovan Haris Čoloman, nekadašnji menadžer Bosnian Wand Airlinesa, koji nas je uputio na njihovu zvaničnu PR agenciju.

Ipak, iz ove agencije su nam kazali da će uskoro bit organizovana press konferencija na kojoj će se javnosti detaljnije predstaviti.

"Želimo istaći da je “FlyBosnia” kompanija koja želi povezati Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu s ostatkom svijeta. Budući da je u toku registracija kompanije i izrada biznis planova, naš klijent nije u mogućnosti, u ovom trenutku, pružiti tražene informacije. U ovom trenutku možemo potvrditi da  FlyBosnia upošljava nove članove kabinskog osoblja i da je oglas raspisan. Na web stranici, koja je u fazi izrade, imaćete priliku, uskoro saznati više informacija", kazali su iz agencije.

Podsjetimo, kompanija je počela sa oglašavanjem slobodih radnih mjesta za posao kabinskog osoblja. Putem agencije Posao.ba je raspisala konkurs za ukupno 10 članova.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti