Razvijena "goody" mobilna aplikacija pomoću koje osvajate vrijedne nagrade

19.12.2017. 12:52 / Izvor: Akta.ba
Razvijena 'goody' mobilna aplikacija pomoću koje osvajate vrijedne nagrade

Goody je, kao i većina startup projekata, nastao iz observacije i trenutne inspiracije.

Goody je kao i većina startup projekata, nastao iz observacije i trenutne inspiracije. Sjedeći u jednom lokalu u Sarajevu koji je imao akciju popusta kroz grebalicu, Shahriyar Mohammadi osnivač aplikacije goody primjeti je da se broj posjetioca uvećao tokom njenog trajanja. To ga je navelo na razmišljanje postojanja jedne takve aplikacije, koja bi mogla nuditi potrošačima nešto slično ne samo u određenom vremenskom periodu, već u kontinuitetu.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba Mohammadi priča kako je ideju predstavio u Ant Colony, a vrsni developeri koji rade u tom okruženju su je prepoznali kao dobru priču, te su udruženi, zajedničkim snagama, ušli u kontinuirani rad na razvijanju. Od samog starta su zacrtali cilj i ljestvicu kvaliteta aplikacije postavili prilično visoko, te sa zadovoljstvom kaže da su uspjeli u svom naumu.

"Za jednu ovakvu aplikaciju je veoma bitan sam tajming u kojem je predstavljena. Osim toga, u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, ne postoji nijedan sličan koncept niti tehnologija koja daje ono što Goody.ba može da ponudi, i samim time mi smo se pozicionirali kao pioniri jedog takvog trenda. Smatram da goody.ba ima veliku perspektivu da raste dalje, ne samo sa postojećim partnerima, već postoji vjerovatnoća ekspanzije same aplikacije i asortimana koji ćemo nuditi, sve na zadovoljstvo korisnika naše tehnologije. Goody ne obećava ništa svojoj publici, već samo kroz princip grebalice daje šansu svima koji na svom pametnom telefonu imaju aplikaciju da osvoje jednu od vrijednih nagrada", pojašnjava Mohammadi.

Kaže kako imaju veoma pozitivno reakcije i nisu očekivali ovakav inicijalni uspjeh kod korisnika.

"Broj downloada aplikacije raste, a na samom predstavljanju eventa dobili smo izuzetan feedback od publike koja je prepoznala našu iskrenost i otvoren pristup, te smo dobili veliki broj pohvala. I što je najbitnije za uživanje u korištenju, funkcionalnost je u potpunosti održiva, obzirom da radi upravo onako kako smo zamislili, što nama daje dodatni poticaj da osluškujemo želje korisnika, i razvijamo aplikaciju u smjeru ovisno o pulsu i željama", kaže Mohammadi, pojašnjavajući kako je tehnologija grana koja se razvija iz dana u dan i oni su kako kaže tu da prate trendove i postavljaju nove.

Smatra da ova aplikacija i startup koji je pokrenut ima veoma bitan faktor kao vodilja svima onima koji imaju dobre ideje da se uz dosta truda i malo sreće može pokrenuti nešto što že biti temelj za razvoj bosanskohercegovačkog društva.

"Svakodnevno slušamo kako je omladina, ali i oni malo stariji, uljuljkana u rutinu i da ih je strah promjena i pokretanja novog, ali također smatram kako uz samo malo hrabrosti i podrške, svi oni sa dobrim idejama mogu raditi na tome", istaknuo je Mohammadi.

Naglašava kako je u BiH problem što ljudi generalno sumnjaju u svoje ideje, naročito zbog našeg mentaliteta,a gdje je sputavanje modus operandi našeg društva, a ključ u rješavanju toga je prevazilaženje tog načina razmišljanja, komunikacija sa drugim ljudima i interakcija sa onima koji žele i mogu pomoći.

"U principu, ideja je ono što je motiv svake pozitivne promjene", zaključuje Shahriyar Mohammadi.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti