Startup Europe Week, najveći regionalni preduzetnički događaj u Sarajevu

12.03.2019. 11:50 / Izvor: Akta.ba
Startup Europe Week, najveći regionalni preduzetnički događaj u Sarajevu

Ovaj trosatni interaktivni događaj predstavit će neke od najinspirativnijih startup priča iz Sarajeva.

Global Shapers Community Sarajevo, međunarodna neprofitna organizacija nastala kao inicijativa Svjetskog Ekonomskog Foruma, organizuje Startup Europe Week, događaj koji će se desiti u četvrtak, 14. marta u Amfiteatru Skenderija u 18 sati. Događaj ima za cilj promociju i podržavanje lokalnog preduzetništva i održava se u 300 gradova u Evropi, a ove godine i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

"Željeli smo dovesti na jedno mjesto sve predstavnike preduzetničkog ekosistema u našem gradu, sa jedne strane startupe, postojeće i buduće, a sa druge strane sve organizacije koje pružaju određenu vrstu podrške za preduzetnike, kao što su inkubatori, fondovi, mentorski programi, državne stimulacije", naglasio je Stevan Marković potpredsjednik ove organizacije.

Ovaj trosatni interaktivni događaj predstavit će neke od najinspirativnijih startup priča iz Sarajeva čiji je cilj da potaknu mlade ljude da se pokrenu i rade na vlastitim idejama, te motivišu na proaktivan pristup preduzetništvu. Učesnici će imati priliku poslušati i druge predstavnike startup ekosistema grada – organizacije koje podstiču ljude da se bave preduzetništvom, ulažu u ideje ili pružaju mentorsku ili drugu vrstu podrške. Nakon edukativnog dijela, uslijedit će networking druženje gdje će prisutni imati priliku međusobno se upoznati, te razgovarati i povezati sa svim govornicima panel diskusija.

"Vjerujemo da je jedini način za jačanje preduzetničkog ekosistema u BIH kolektivno i sistemsko djelovanje u cilju podsticanja i razvoja preduzetništva. Događaji kao što je Startup Europe Week jedan su od načina da se ljudi upoznaju sa svim prilikama koje su im na raspolaganju, jer je vrlo često upravo manjak informacija prva barijera sa kojom se susreću mladi preduzetnici", istakla je Elma Delalić ispred Global Shapers organizacije.

Neki od startupa koji će predstaviti svoje priče su: Goody, Koola, Kutcha, Bookvar, Doktor Online, Deseen, Ministry of Ćejf, Profa, (ex) Teempu, a organizacije koje će prezentovati svoje programe podrške preduzetništvu su Fondacija Mozaik, JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, Startup Grind, Startup Weekend, Swiss Entrepreunership i C3k inkubator Univerziteta Burch. 

Učešće u Startup Europe Week-u je besplatno uz obaveznu registraciju na sljedećem linku: www.f6s.com/sew19sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave