Rujević: Agencija New Moment je ostvarila svoje snove, ali sanjamo i dalje

17.01.2018. 09:58 / Izvor: Akta.ba
Rujević: Agencija New Moment je ostvarila svoje snove, ali sanjamo i dalje

Za 2018. godinu poslovnim partnerima i saradnicima želi mirno more, što manje stresa i napetosti, da vrijedno rade i napreduju.

Još jedna poslovna godina je završena, što je ujedno i prilika za razgovor sa bh. privrednicima koji stvaraju nove vrijednosti i direktno utiču na ukupno poboljšanje uvjeta života u našoj zemlji.

Poslovne poteze Agencije New Moment, uspjehe u 2017. godini i planove za 2018. godinu za Akta.ba je predstavio prvi čovjek ove Agencije Dragan Rujević.

•       2017. godina je iza Vas, da li su ispunjeni svi zacrtani planovi?

Kad sve sumiramo protekla godina je bila daleko najbolja godina od osnivanja New Momenta u Bosni i Hercegovini. S obzirom da smo osnovani 2003. godine imali smo adekvatan period za poređenje. Naime ostvarili smo planirane finansijske ciljeve, imali smo male promjene po pitanju zaposlenih i mislim da smo sad i u kadrovskom segmentu na jako visokom nivou, a apsolutni triumf u 2017. godini je bio projekat "THE ONE - ONE BOOK FOR PEACE" koji smo realizovali zajedno sa partnerskim agencijama New Moment Beograd i Y&R Dubai za Međureligijsko vijeće Bosne i Hercegovine i za koji smo osvojili najznačajnije svijetske nagrade u oglašivačkoj industriji.

New Moment je proglašen najuspješnijom reklamnom agencijom u Adriatic regiji, a projekat "THE ONE - ONE BOOK FOR PEACE"  je proglašen najuspješnijom kampanjom. Ponosni smo na rezultate iz 2017.

•       Po čemu ćete je pamtiti?

Svakako po fantastičnom uspjehu koji smo ostvarili na najznačajnijem svijetskom advertising festivalu CANNES LIONS 2017 na kojem smo osvojili pet Lavova za projekat "THE ONE - ONE BOOK FOR PEACE" u različitim kategorijama (1. Zlato, 1. Srebro, 3. Bronza). To je fantastičan uspjeh, san svakog čovjeka koji se bavi advertising profesijom je da osvoji nagradu u Cennes-u. Mi smo snove ostvarili, ali sanjamo i dalje.

•       Najbolji poslovni potez/odluka u 2017. godini

Ulazak u projekat i realizacija projekta "THE ONE - ONE BOOK FOR PEACE"

•       Koji su planovi za ovu godinu?

Kristalna kugla za Bosnu I Hercegovinu je već dugo godina maglovita i zamućena tako da nije lako predvidjeti šta će se dešavati na našem tržištu. Jako teško je praviti realne planove i realizovati ih. Moja primarna želja je da ostanemo na nivou 2017. godine naravno bar sa blagim rastom, da zadržimo fantastičan tim koji smo okupili, da finasijski rezultati budu adekvatni potrebama agenecije, a doboro bi došao i izazov eventualnog rada za nekog novog klijenta iz dinamične branše. 

•       Šta biste poželjeli sebi, ali i poslovnim partnerima u 2018.?

Za 2018. godinu poslovnim partnerima i saradnicima želim mirno more, što manje stresa i napetosti, da vrijedno rade i napreduju, da ostvare dobre rezultate i uspjeh na svim poljima, a sebi isto to.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti