Na Blidinju održan 4. forum za razvoj lanca vrijednosti u turizmu

17.02.2018. 08:15 / Izvor: Fena
Na Blidinju održan 4. forum za razvoj lanca vrijednosti u turizmu

Cilj je jačati konkurentnost poslovnih subjekata u sektoru turizma, kroz promidžbu turističkih proizvoda.

Predstavnici Planinarskoga društva "Orlova stina" iz Tomislavgrada u petak su na Blidinju sudjelovali na 4. forumu za razvoj lanca vrijednosti u turizmu.

Forum se odvija u okviru projekta EU ProLocal, koji provodi Njemačka agencija za razvojnu suradnju (GIZ), a obuku je vodio njemački stručnjak za održivi turizam Eike Otto.

EU ProLocal je program ukupne vrijednosti 13 milijuna eura, koji ima za cilj povećanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća iz sektora s potencijalom za rast, među kojima je i turizam.

Cilj je jačati konkurentnost poslovnih subjekata u sektoru turizma, kroz promidžbu turističkih proizvoda prema ekološkim standardima te poboljšanje kvalitete i zaštite okoliša.

Teme Foruma bile su nova turistička mapa, razvoj agrokošarice tipičnih blidinjskih proizvoda, kampanja za zaštitu okoliša, buduća suradnja sa smještajnim kapacitetima.

"Zadovoljni smo i ponosni na naš dosadašnji rad i zalaganje pojedinih članova društva. I dalje ćemo ustrajati na promociji planinarskih aktivnosti u našoj općini kao i na području Parka prirode Blidinje", kazao je za Fenu predsjednik Planinarskog društva "Orlova stina" Ante Vukadin.

Na forumu su pored predstavnika GIZ-a sudjelovali turistički djelatnici s područja Parka prirode Blidinje, lokalni proizvođači, planinarska društva, vlasnici privatnog smještaja, predstavnici općina, kao i predstavnici Javnog poduzeća Park prirode Blidinje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti