Usaglašena metodologija izrade akcijskog plana zapošljavanja u sektoru kamena

24.09.2018. 14:27 / Izvor: Akta.ba
Usaglašena metodologija izrade akcijskog plana zapošljavanja u sektoru kamena

Akcijskim planom definirani su prioriteti i ciljevi politike zapošljavanja, te utvrđeni programi i mjere.

U četvrtak je u prostorijama Srednje Strukovne škole Posušje održana fokus grupa i radionica na kojoj je radna grupa Lokalnog partnerstva za zapošljavanje ŽZH usvojila metodologiju i prvi nacrt Akcijskog plana zapošljavanja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2018-2020.

Akcijski plan zapošljavanja Županije Zapadnohercegovačke za period 2018-2020 predstavlja osnovni instrument realiziranja aktivne politike zapošljavanja, pri čemu predstavlja temelj za razvoj, zapošljavanje i socijalnu inkluziju na lokalnoj razini u sektoru kamena području Županije.

Akcijskim planom definirani su prioriteti i ciljevi politike zapošljavanja, te utvrđeni programi i mjere koje će se realizirati na području Županije Zapadnohercegovačke, kako bi se ostvarili ciljevi i povećala mogućnost zapošljavanja mladih osoba u sektoru kamena.

Jedna od mjera Akcijskog plana ŽZH je tehnološko jačanje kapaciteta Centra za kamen pri čemu je ovom prilikom uručena suvremena IT oprema koja će se koristiti u svakodnevnom radu Centra, kako bi se polaznici obuka mogli upoznati sa suvremenim načinom rada u sektoru kamena.

Projekat "Zvuk kamena – Partnerstvo za zapošljavanje u proizvodnji i preradi kamena" realizira se u okviru programa "Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini", kojeg Evropska unija finansira sa 4 miliona eura a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti