Brčko: Otvoren 8. Međunarodni sajam privrede – Više od 120 izlagača iz regiona u zajedničkoj borbi protiv recesije

02.12.2009. 15:58 / Izvor: eKapija.ba
Brčko: Otvoren 8. Međunarodni sajam privrede – Više od 120 izlagača iz regiona u zajedničkoj borbi protiv recesije

U prisustvu velikog broja posjetilaca, predstavnika političkog i javnog života, privrednika te predstavnika medija, 02. decembra 2009. godine svečano je otvoren 8. Međunarodni sajam privrede Brčko 2009. Sajam je organiziran od strane Privredne komore Brčko Distrikta i Vlade Brčko Distrika, a ove godine učešće u organizaciju Sajma se uključilo i Vijeće ministara Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Organizacionog odbora Sajma, te ujedno i predsjednik Upravnog odbora Privredne komore Brčko Distrikta, Sreten Bogičević, obraćajući se prisutnima, izrazio je svoje zadovoljstvo činjenicom da je sajam organizovan u vremenu recesije, koja se itekako osjeti i u našem regionu. Prema njegovim riječima, svi učesnici prepoznali su značaj Sajma ali i potrebu da se okupe na jednom mjestu te pokažu šta rade i kako to rade te da razmijene iskustva o tome kako treba poslovati u vrijeme krize.

"Ta iskustva su veoma bitna kao i što je važno povezivanje privrednika zemalja Bosne i Hercegovine ali i zemalja iz regiona, što ovaj sajam, bez sumnje, omogućava svima koji na njemu učestvuju", naglasio je Bogičević. Prema njegovim riječima, ovogodišnja organizacija sajma će biti nešto drugačija od dosadašnjih. Akcenat je ove godine stavljen na veliki broj sadržaja u pravcu održavanja okruglih stolova, raznih savjetovanja i predavanja.

Brčanski privrednik Tomislav Antunović koji, kao i svake godine, svesrdno podržava ovaj sajam, obraćajući se prisutnima, istakao je da organizacija svake godine dobija sve više na kvalitetu te je pohvalio napore Vlade Brčko Distrikta i međunarodne zajednice na pomoći prilikom organizaciji sajma. On je ukazao na činjenicu da je u bivšoj Jugoslaviji Brčko bilo sredina Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske te je predložio da ono ostane samouprava, koja će prihvatiti sve one koji su zainteresirani za investiranje, po ugledu na Francusku i Sjedinjene Američke Države.

U izjavi za portal eKapija.ba, predsjednik Privredne komore Brčko Distrikta Nenad Vuković je naglasio značaj sajma koji se održava upravo u vrijeme recesije činjenicom da je odziv bio ogroman te da nisu bili u mogućnosti primiti sve zainteresirane izlagače kojih ima preko 120. S posebnim zadovoljstvom on je istakao da su sve reprezentativne firme iz Brčko Distrikta te iz regiona prisutne na sajmu, što ga čini još atraktivnijim i kvalitetnijim.

Tokom održavanja biće održano nekoliko tematskih konferencija, okruglih stolova te prezentacija kompanija, učesnika sajma.

Stručni tim portala eKapija.ba, u svojstvu medijskog pokrovitelja, boravi na sajmu o kojem će vas redovito izvještavati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti