Vijesti

Bugojanski AM Komerc Consul d.o.o. nagrađen certifikatima ISO 9001 i HACCP

10.09.2009. 13:01 / Izvor: Fena

Preduzeće AM Komerc Consul d.o.o. Bugojno postalo je vlasnikom certifikata ISO 9001 i HACCP, što je samo potvrdilo kvalitet u poslovanju i sigurnost hrane koja se proizvodi i plasira na tržište.

Na prigodnoj svečanosti koja je tim povodom upriličena, uime certifikacijske kuće TUV ADRIA direktorici Consul-a Merimi Idrizović, certifikate je uručio prof.dr. Husein Keran, naglašavajući da ISO standard znači zadovoljstvo kupca, kvalitet poslovanja svake organizacije te da je jedan od preduvjeta za priključenje Evropskoj uniji.

HACCP predstavlja, dodao je, sistem upravljanja zdravstvenom sigurnošću, a znači kvalitet proizvoda u prehrambenoj industriji i higijenu na visokom nivou.

Također, za postignuti uspjeh u radu, certifikatom su nagrađeni Osman Jeleč, zamjenik direktora, i Narcisa Omeragić, šefica proizvodnje u Consul-u.

Almir Idrizović, vlasnik Consul-a, podsjetio je da firma ove godine proslavlja deset godina uspješnog djelovanja, te da su njeni planovi za budućnost veoma ambiciozni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti