Direkcija autocesta FBiH otvara 21 radno mjesto – Naplata cestarine počinje 01. aprila

24.01.2008. 11:48 / Izvor: Oslobođenje
Direkcija autocesta FBiH otvara 21 radno mjesto – Naplata cestarine počinje 01. aprila

Ovih dana će biti raspisan interni, a nakon njega i javni konkurs za prijem 21 radnika za rad u naplatnim kućicama na autoputu od Sarajeva ka Zenici, saznaje Oslobođenje od direktora Direkcije autocesta FBiH Erdala Trhulja. Od novih radnika će se tražiti minimum srednja stručna sprema, s tim da će jedno radno mjesto biti rezervisano za višu stručnu spremu.

Oni će, prema Trhuljevim riječima, u martu raditi probno, da bi prava naplata putarine na dionici od Jošanice do Dobrinja trebala početi 01. aprila 2008. godine. On je rekao da su izvođači radova na izgradnji naplatnih kućica do sada ugradili više od 90 % instalacija koje se nalaze pod zemljom.

"Podigli smo konstrukciju nadstrešnice i u naredna dva-tri dana ćemo zatvoriti prvi objekat. Sklopili smo ugovor za isporuku namještaja i do kraja januara ćemo ga postaviti u objekat kontrole naplate. Sa novim rukovodstvom Bosnaputeva posao ide daleko brže" rekao je Trhulj.

Drugi dio ugovora za izgradnju prvog sistema naplate putarina u BiH će biti realizovana sa firmama Traffic design iz Slovenije i Step Sarajevo, i oni će tokom februara završiti svoj dio posla. Izgradnja naplatnih mjesta će koštati oko 3,1 milion KM. Osim toga, direktor Direkcije autocesta FBiH u petak će imati sastanak sa odgovornima u Evropskoj investicijskoj banci (EIB) u vezi dobijanja novog kredita za izgradnju dionice autoputa Vlakovo – Tarčin od 19 kilometara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti