Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Dita proizvela i isporučila više od 20 tona sredstava za dezinfekciju

20.03.2020. 09:39 / Izvor: Akta.ba

Zbog situacije sa virusom COVID-19, povećana je potražnja za dezinfekcionim sredstvima diljem BiH, što je uzrokovalo nestašicu na tržištu. Na zahtjev Kantonalne direkcije robnih rezervi Tuzlanskog kantona zaključen je ugovor između direkcije i Industrije deterdženata ‘Dita 1977’ d.o.o. Tuzla.

Predmet ugovora je nabavka sredstava za dezinfekciju. Po zahtjevu direkcije, Dita je proizvela i isporučila više od 20 tona različitih sredstava za dezinfekciju (deterdženti za pranje i dezinfekciju, dezinfekcijska sredstva za ruke i površine isl.).

Dezinficijensi su namijenjeni svim javnim ustanovama čiji je osnivač Vlada TK (JU UKC Tuzla, svih trinaest ministarstva, tužilaštvo, sudovi, pravobranilaštvo, Kantonalna agencija za privatizaciju, Univerzitet u Tuzli, BKC Tuzla, bolnica u Gračanici, Zavod za javno zdravstvo TK idr.)

Osim ove ugovorene isporuke, Dita je isporučila sredstva za dezinfekciju i JU veterinarska stanica Tuzla.

Direkcija robnih rezervi TK uputila je dodatni zahtjev na koji će Dita odgovoriti u narednom periodu. Usprkos otežanoj nabavci sirovina, Dita ovih dana ulaže dodatne napore kako bi odgovorili na zahtjeve tržišta, navode iz ove kompanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti