Za 2024. godinu

U TK Objavljen Javni poziv za programe/projekte u oblasti kulture i izdavačke djelatnosti

04.04.2024. 08:16 / Izvor: Akta.ba
tuzla

Ministarstvo kulture sporta i mladih TK objavilo je Javni poziv za odabir korisnika sredstava za podršku u oblasti kulture i izdavačke djelatnosti u 2024.

Ministarstvo kulture sporta i mladih TK objavilo je Javni poziv za odabir korisnika sredstava za podršku u oblasti kulture i izdavačke djelatnosti u 2024. godini. Otvoren je do utorka, 23. aprila, a za te namjene Budžetom TK za ovu godinu je planirano ukupno 290.000 KM. 

Za projekte iz oblasti kulture predviđeno je da se sredstva dodjeljuju ustanovama, udruženjima i fondacijama registrovanim za obavljanje djelatnosti kulture, kako je to propisano Zakonom o kulturi TK, privrednim društvima koja djelatnost u oblasti kulture obavljaju u vidu osnovne djelatnosti, kao i obrtnicima koji tu djelatnost obavljaju u vidu jedinog zanimanja i namijenjena su za sufinansiranje programa/projekata u oblasti kulture.

Zbog ograničenog iznosa sredstava, također je predviđeno da podnosilac prijave može predložiti jedan program/projekt u oblasti kulture za koji se može dodijeliti maksimalno do 10.000KM.

Za programe/projekte izdavačke djelatnosti sredstva se dodjeljuju fizičkim licima, autorima, suautorima ili autorima spojenog djela odnosno publikacije koja se izdaje, u skladu sa priloženim predračunima, ustanovama, udruženjima i fondacijama registrovanim za obavljanje djelatnosti kulture, privrednim društvima koja djelatnost u oblasti kulture obavljaju u vidu osnovne djelatnosti, kao i obrtnicima koja djelatnost kulture obavljaju u vidu jedinog zanimanja i namijenjena su za sufinansiranje programa/projekata izdavačke djelatnosti. Podnosioci prijava za dodjelu sredstava putem tog javnog poziva mogu ostvariti pravo na maksimalno 3.000 po programu/projektu izdavačke djelatnosti.

Javni poziv objavljen je na web stranicama Vlade TK i Ministarstva kulture sporta i mladih, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje TK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti