Dokapitalizacija kompanije BH Airlines: Za sada jedna zvanična prijava

20.08.2008. 13:13 / Izvor: Dnevni Avaz
Dokapitalizacija kompanije BH Airlines: Za sada jedna zvanična prijava

Za dokapitalizaciju jedinog avioprijevoznika u BiH, kompanije BH Airlines, za sada je došla samo jedna uplata za učešće na tenderu, saznaje Dnevni Avaz.

"Zeid Hamdi Mango, za kojeg još uvijek ne možemo reći da li se prijavio kao fizičko ili pravno lice, izvršio je uplatu za učešće na tenderu u iznosu od 9.700 KM i to je za nas jasan znak da ima prilično jake namjere za dokapitalizaciju 49 posto kapitala bh. avioprijevoznika. Prije mjesec potpisao je i izjavu o povjerljivosti", rečeno je u Agenciji za privatizaciju FBiH.

Ostale kompanije koje su ranije iskazale interesovanje za dokapitalizaciju BH Airlinesa, a među kojima su i Croatia Airlines, kompanije iz Malezije i Italije, te Islamska korporacija za razvoj privatnog sektora, do danas nisu izvršile uvid u ekonomski i pravni status firme i stanja imovine, saznaje Avaz.

Krajem juna Vlada Federacije BiH objavila je tender za dokapitalizaciju BH Airlinesa koji je trajao do 30 jula, ali je na zahtjev Islamske korporacije za razvoj privatnog sektora produžen zbog žalbi da je mjesec kratak period za prikupljanje dokumentacije i pripremanje biznis plana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti