Egipatski ambassador Ahmed Khattab u "Klasu"

12.05.2007. 11:02 / Izvor: eKapija.ba
Egipatski ambassador Ahmed Khattab u 'Klasu'



Ahmed Khattab, ambasador Arapske Republike Egipat u BiH, posjetio je 11. maja "Klas" d.d. Sarajevo, a njegov domaćin bio je generalni direktor "Klasa" Ibrahim Smajlagić sa saradnicima.

Ova posjeta dio je aktivnosti koje ambasador Khattab vodi u posljednja dva mjeseca s ciljem jačanja ekonomske saradnje između Egipta i BiH.

"Nažalost, privredne veze između Egipta i BiH nisu toliko jake kao političke. U Egiptu se malo zna o uspješnim privrednim subjektima iz BiH i njihovim kvalitetnim proizvodima. "Klas" je, svakako, velika prehrambena industrija čije proizvode želimo imati na egipatskom tržištu", rekao je egipatski ambassador Ahmed Khattab.

Nakon što mu je ukratko prezentiran profil kompanije "Klas", Khattab je rado kušao neke "Klasove" proizvode i ocijenio ih veoma ukusnim, te naglasio da kvalitetom ne odstupaju od proizvoda svjetskih prehrambenih proizvođaca koje je do sada imao priliku probati. Potom je najavio još jedan sastanak s menadžmentom ove kompanije već naredne sedmice kako bi se detaljnije razgovaralo o uspostavljanju ekonomske saradnje između dvije zemlje.

"Klas u svom asortimanu ima oko 600 visokokvalitetnih proizvoda, a uz to i njihovu povoljnu cijenu. Vjerujemo da će dio našeg bogatog asortimana naći svoje mjesto na egipatskom tržištu. Bila nam je čast ugostiti NJ. E. Ahmeda Khattaba i rado ćemo se s njim ponovno sresti", istakao je generalni direktor "Klasa" Ibrahim Smajlagić.

"Klas" d.d. Sarajevo je firma s tradicijom dugom 105 godina. Danas upošljava 1.300 radnika i predstavlja najjaču bh. kompaniju u proizvodnji hrane, sposobnu da na najbolji način zadovolji potrebe klijenata i potrošača na području BiH. Svojim proizvodima i uslugama "Klas" je postao prepoznatljiv i u zemljama regiona, ali i šire.

"Klas" je kompanija koja svoje poslovanje bazira na vrhunskom kvalitetu proizvoda i usluga kroz dosljednu primjenu smjernica i zahtjeva međunarodno priznatih sistema i normi upravljanja kvalitetom ISO 9001:2000, ISO 14001:2004, HACCP, KRAV i HALAL.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti