al
EIB prošle godine uložio 242 milijuna eura za projekte u BiH

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

EIB prošle godine uložio 242 milijuna eura za projekte u BiH

02.04.2019. 13:41 / Izvor: Akta.ba

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas šefa operacija za zapadni Balkan Europske investicijske banke (EIB) Mettea Rivellinija s kojim je razgovaro o projektima koji su u tijeku i planovima za nastavak suradnje.

Na sastanku je istaknuto da su u protekloj godini postignuta rekordna ulaganja EIB-a u Bosni i Hercegovini jer je potpisano šest ugovora ukupne vrijednosti 242 milijuna eura te da se projekti odnose na privatni i javni sektor.

Naglašeno je da je do sada jedan od najvećih i tehnički najkvalitetnijih projekata koje financira EIB na Koridor Vc i to na dionici autoceste Banjaluka – Doboj, ali su u pripremi novi projekti koji se, osim infrastrukture, odnose i na pojekte zaštite od poplava, zdravstvo te razvoj malih i srednjih poduzeća.

Ministar Bevanda izrazio je zadovoljstvo stupnjem implementacije projekata EIB-a u BiH, te naglasio kako očekuje nova ulaganja u oblasti infrastrukture jer su novi projekti u postupku pregovaranja.

Prema riječima ministra Bevande nužno je pružiti jaču podršku privatnom sketoru kroz povoljne programe kreditiranja što će doprinijeti povećanju investicija i ekonomskog rasta.

Rivellini je istaknuo kako BiH ima značajno mjesto u projektima EIB-a i da očekuje još bolju siradnju u budućnosti te je ministru Bevandi na danšnjem sastanku predstavio novoimenovanu predstavnicu EIB-a za BiH i Crnu Goru Sandrinu Friscia. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti