Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Firma Neven Rudo predstavila svoje proizvode na Sajmu ženskog poduzetništva

12.05.2014. 10:16 / Izvor: eKapija.ba

Neven je mala porodična firma koja se specijalizirala za proizvodnju i preradu nevena, što dokazuju konstantnim proširenjem asortimana proizvoda i kupaca, a uz već niz godina održanim Organskim (IMO SWISS) kvalitetom proizvodnje i prerade nevena.

Katarina Đurović, direktorica firme Neven, u razgovoru za eKapija.ba kaže kako je prije 12 godina počela proizvodnju kozmetičkih preparata na bazi nevena.

"Tada smo napravili plantažu nevena, organski je certificirali i počeli da radimo proizvode. Svi naši proizvodi su isključivo od nevena, to su kreme, čajevi, tinkture, ulja", priča Đurović.

Njihovi proizvodi se mogu naći u apotekama, uglavnom u Banja Luci i manjim gradovima u RS. U ostalim dijelovima BiH su konstantno prisutni na sajmovima, pa su tako prošle sedmice bili učesnici i Sajma ženskog poduzetništva u Sarajevu.

Ova firma u Rudom ima plantažu od četiri hektara pod nevenom, gdje imaju sedmoro stalno zaposlenih radnika. U sezoni, od kraja maja do oktobra, zaposle još 30 sezonskih radnika.

Nedavno su otvorili i firmu u Srbiji, a plan im je da svoje proizvode planiraju na tamošnje tržište.

Đurović priča da je najveći problem sa kojim se susreću naplata, kao i to što nemaju nikakvih subvencija od države.

A.Š.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti