Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Help-Hilfe zur Selbsthilfe e.V podržava zapošljavanje u Općini Foča

16.06.2016. 08:27 / Izvor: Akta.ba

Načelnik općine Foča/FBiH Zijad  Kunovac u srijedu je potpisao Ugovor o saradnji sa njemačkom nevladinom organizacijom Help Hilfe zur Selbsthilfe  e.V.

Help je u 2016/2017. obezbjedio sredstva Vlade Savezne Republike Njemačke za podršku održivom zapošljavanju kroz ciljanu podršku  u poljoprivrednom sektoru u istočnoj Bosni i Hercegovini.

Ovim projektom planirana je podrška za 90 korisnika koji bi bili odabrani u tri općine. S tim u vezi, održani su informativni sastanci sa predstavnicima općina/gradova Trebinje, Zvornik i Foča/FBiH  u kojim bi bilo odabrano po 30 korisnika.

Help je od 01.05.2016. godine pristupio implementaciji projekta Održivo zapošljavanje kroz ciljanu podršku u poljoprivrednom sektoru, kojim je predviđena dodjela materijalnih donacija za ukupno 30 korisnika na području Općine Foča/FBiH. Potpisasnim Ugovorom Općina Foča/FBiH se obavezuje da će uplatiti finansijsko učešće na Help-ov projektni račun.

Help je odgovoran za implementaciju projekta i propisnu upotrebu dodjeljenih sredstava Help se obavezuje da će ova  sredstva zajedno sa sredstvima glavnog donatora, koristiti isključivo u svrhu implementacije projekta u skladu sa rokovima i uslovima sadržanim u planu projekta tj. od 01.05.2016 do 30.10.2017 godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti