Vijesti

Izabrano 8 velikih svetskih, regionalnih i domaćih izvođačkih kompanija za trogodišnji projekat rekonstrukcije tramvajske mreže Beograda

05.10.2008. 14:28 / Izvor: eKapija.ba

Grad Beograd je korisnik zajma od Evropske investicione banke – EIB, kojim će finansirati strateški Projekat obnove infrastrukture grada. Deo projekta je i rekonstrukcija tramvajskih koloseka, kontaktne mreže i ulica gde se pruga prostire, a nedavno je raspisan konkurs za formiranje kavlifikacione liste firmi koje će ove poslove raditi.

Firme će izvršiti radove na tramvajskim prugama (koloseku) i ulicama, stajalištima, tramvajskoj i uličnoj signalizaciji, sistemima kontaktne mreže, kolovozu i pešačkim stazama, sistemu odvodnjavanja i drugim sistemima komunalane infrastrukture.

Saniraće se i dva mosta duž tramvajske mreže, a radovi će se realizovati od druge polovine 2008. do kraja 2010. godine.

Na kvalifikacionoj listi su se našli : Strabag AG, Spittal/Drau, Austrija; „Balkan-gradnja” d.o.o., Beograd, Srbija; Alpine Bau GmbH, Wals-Salcburg, Austrija; Konzorcijum „Intermost” a.d., Srbija i „Remont pruga” d.d., Sarajevo, BiH; SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana d.d., Slovenija; PORR Technobau Und Umnjelt AG, Vienna, Austrija i Swietelsky Bauesellschaft m.b.H, Austrija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti