Kako će nova Vlada KS potrošiti skoro milijardu iz budžeta?

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Kako će nova Vlada KS potrošiti skoro milijardu iz budžeta?

09.03.2020. 14:18 / Izvor: Akta.ba

Novi saziv Vlade Kantona Sarajevo zakazao je za 11. mart, sjednicu na kojoj će zastupnici u Skupštini KS raspravljati o Prijedlogu budžeta za 2020. godinu koji iznosi 989.264.434 KM.

Podsjetimo, zastupnici Skupštine KS donijeli su krajem januara ove godine Odluku o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca ove godine.

Na sjednici koja će biti održana u srijedu, treba usvojiti budžet kako bi se nastavilo normalno funkcionisanje i finansiranje potreba u Kantonu Sarajevo.

Samostalni zastupnik Damir Nikšić na Facebooku je apelovao građanima da predlože amandmane za koje smatraju da su u korist građana, a koje će on uputiti u proceduru.

Prijedlog budžeta odnosno planiranu raspodjelu trošenja novca možete pronaći OVDJE

Inače, pored budžeta na dnevnom redu zakazane sjednice naći će se i Prijedlog odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, Prijedlog zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu, Prijedlog zakona o kažnjavanju govora mržnje KS, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Javne ustanove Služba za zapošljavanje KS Sarajevo za 2020. godinu sa Odlukom o izvršavanju Finansijskog plana Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo Sarajevo za 2020. godinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti