Kanton Sarajevo snima stanje privrednih subjekata i priprema mjere

26.03.2020. 13:40 / Izvor: Akta.ba
Kanton Sarajevo snima stanje privrednih subjekata i priprema mjere

Sve informacije sa kojima Komora bude raspolagala bit će dostavljene Koordinacionom tijelu Vlade Kantona Sarajevo za predlaganje mjera zaštite i oporavka privrede i poboljšanje položaja uposlenika i privrednika.

Pozivaju se svi privredni subjekti sa područja Kantona Sarajevo da Privrednoj komori Kantona Sarajevo u što kraćem roku dostave informacije sa kojim problemima u poslovanju se suočavaju u jeku pandemije korona virusa „COVID -19“, i koje su to mjere koje bi im bile od koristi u novonastalim okolnostima, te da popune i kraći Upitnik o posljedicama korona virusa na poslovanje, koji se nalazi na web-stranici Komore: www.pksa.ba. Ovo je saopšteno na press konferenciji održanoj 25. 3. 2020. godine,  gdje su se javnosti, po ovom pitanju, obratili Draško Jeličić, ministar privrede Kantona Sarajevo i Muamer Mahmutović, predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo.

Kako je dogovoreno, sve informacije sa kojima Komora bude raspolagala bit će dostavljene Koordinacionom tijelu Vlade Kantona Sarajevo za predlaganje mjera zaštite i oporavka privrede i poboljšanje položaja uposlenika i privrednika pogođenih krizom izazvanom pandemijom korona virusa. Vlada Kantona Sarajevo je u tu svrhu donijela i Odluku o formiranju posebne budžetske stavke Fond - podrška privredi zbog posljedica koronavirusa sa inicijalnim iznosom od pet miliona KM.

U Privrednoj komori Kantona Sarajevo su određeni timovi za pojedine grane privrede, kojima privrednici mogu dostavljati svoje informacije i prosljeđivati upite. (Kontakti na linku: https://pksa.ba/poziv-privrednicima-u-kantonu-sarajevo/)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti