Memić-Gradnja nema stanka: Rade ugostiteljski objekat Urban u Bužimu

07.07.2014. 10:29 / Izvor: eKapija.ba

Suljan Memić, direktor Memić-Gradnje za eKapija.ba kaže kako trenutno rade na izvođenju radova na ugostiteljsko objektu "Urban" u Bužimu, a nedavno su potpisali i ugovor za rekonstrukciju Doma zdravlja u Cazinu.

Iako je najveći problem s kojim se susreće nedostatak ozbiljnih investicija i otežana naplata kod već urađenih poslova, Memić-Gradnja iz Cazina nema stanka. Radi se i gradi na sve strane. Nedavno su završili radove na poslovnoj hali "Bosancar" u industrijskoj zoni Bosanska Krupa, trgovački centar "Halko" u Cazinu, zatim "Adna –  Commerc" Cazin te stambenu  zgradu  "WBE" u Bihaću.

Suljan Memić, direktor Memić-Gradnje za eKapija.ba kaže kako trenutno rade na izvođenju radova na ugostiteljskom objektu "Urban" u Bužimu, a nedavno su potpisali i ugovor za rekonstrukciju Doma zdravlja u Cazinu.

Memić naglašava kako i njihovi vjerni kooperanti učestvuju u izgradnji skoro svih njihovih objekata.

"Neki od kooperanata su: 'Elmont' Bosanska Krupa koji rade struju,  videonadzore,  umrežavanje, vatrodojavu i  slično,  zatim  'Monting' Bosanska Krupa,  koji  za  nas  rade  grijanje, vodu i ventilaciju", kaže Memić, naglašavajući kako na tržištu djeluju kao jedan tim.

Memić-Gradnja posjeduje i certifikat Centra za ekonomske analize da je uvrštena  u  najuspješnije  firme  u BiH,  a na Jahorini 2012. godine su na Prvenstvu  krovopokrivača  Bosne  i  Hercegovine,  u  kategoriji  objekti  javne namjene novogradnja osvojili drugo mjesto, dok su u kategoriji porodične kuće novogradnja osvojili treće mjesto.

Zbog ekonomske situacije i ulaganja u izgradnju objekata, Memić kaže kako firmi na čijem je čelu i pored toga što trenutno nije u nedostatku posla ne predviđa dobru budućnost.

"Razvoj firme i broj zaposlenih uveliko ovisi o ambijentu u kojem se radi, kako je u našoj  državi  ekonomska  situacija  loša,  tako  je  i  naša  firma  ograničila  broj  uposlenih  i  trenutno nema namjeru proširivanja", kaže Memić, ističući kako je kompanija nastala 1996.  godine. Na početku je brojala tri zaposlenaradnika, kako bi danas taj broj bio daleko veći i u prosjeku iznosi 39 radnika.

E. Ko.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti