Memorandum o saradnji BiH i Italije u oblasti poljoprivrede

29.12.2017. 07:48 / Izvor: Akta.ba
Memorandum o saradnji BiH i Italije u oblasti poljoprivrede

Cilj je unaprijediti razmjenu informacija između institucija zaduženih za poljoprivredu

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na sjednici utvrdilo Prijedlog za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju o saradnji u oblasti poljoprivrede, promociji agro-prehrambenog sektora i ruralnog razvoja između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva za politike poljoprivrede, prehrane i šumarstva Republike Italije.

Na ovaj način dvije države jačaju privredne odnose i saradnju u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja na principima ravnopravnosti i uzajamne koristi u skladu s pravilima  Svjetske trgovinske organizacije (WTO).

Cilj je unaprijediti razmjenu informacija između institucija zaduženih za poljoprivredu, olakšati i potaći veze između poduzetnika te podržati naučne kontakte u oblastima uzgoja i zaštite bilja, poljoprivredno-prehrambene industrije, tehnoloških standarda na poljoprivrednim gazdinstvima i uzgoju te zaštiti životinja.

Prijedlog za zaključivanje ovog memoranduma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za potpisnika je predložen ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti